Kókuszos polvorones
Ez egy Spanyol keksz, ami nagyon omlós, nagyon morzsás. És nagyon finom. Szuper egyszerű alapanyagokból készül, leginkább mandulával,de más olajosmagból is készülhet.
Főleg Andalúziában gyártják, ünnepi keksz, szeptembertől januárig bármikor készítik. Tényleg érdemes a készítésre. Magában is izgalmas, de töltve egy más szintre emelekedik.
Tegnap a kölyköt nem lehetett lepattintani róla, és fel volt háborodva mikor elcsomagoltam a barátnőmnek. Nem, egyszerűen nem érti, hogy ezek próba sütések, amik pont arra szolgálnak, hogy válassza ki mi az amit karácsonykor tuti sütök ismét. Ez az lesz.
Eszközlista:
habzsák
Elkészítési idő: kb 1 óra
Hozzávalók: Kb 30-40 db kekszhez
Töltelék:
- 200 g étcsokoládé
- 1 csepp kókusz olaj -LorAnn márka-
- 120 g habtejszín
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó- felső állásban.
Minden hv-t gyúrjunk össze, formázzunk hengert, kb 3 cm átmérővel.
Vágjunk 0.5 cm-es szeleteket. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük, süssük készre 14-16 perc alatt.
Extrém fahéjas és állat finom. Ropogós, omlós.




Töltelék.
A hozzávalókat melegítsük össze mikróban. Keverjük el. Hűtsük le. Töltsük habzsákba.
Nyomjunk a kekszre nagy halmokat és zárjuk le egy másik keksszel. Azért tezsünk jó sok töltleéket bele, hogy a keksz kitolja oldalt a ganache-t. Így szépen hempergethető lesz a kókuszreszelékben.
Tehát hempergessük meg a kókuszreszelékben.


