Mézes mandarinos amaretti
Olasz különlegesség. Nagyon izgi, mert ropogós de kissé ragacsos is. Ez egy alap recept, érdemes lesz eltenned, mert a csokis amaretti is ebből készült, csak máshogyan, de csak kicsit.
Itt nem formázunk,mert a méztől lágy a tészta, habzsákból nyomjuk ki ezeket a szép kis rudakat. Nagyon izgalmas íze van, mézes és a mandarin a karácsonyi hangulatot azonnal meghozza.
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- 1A kör dekorcső -Wilton-
Elkészítési idő:
Hozzávalók: Kb 20-30 db
- 180 g mandula liszt
- 100 g porcukor
- 40 g méz
- 3 nagy mandarin reszelt héja
- 2 db tojásfehérje
- Csipet borkősav
- Mandulapehely
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, légkeverésre.
A mandula lisztet, cukrot, mézet, mandarinhéjat keverjük össze.
A fehérjéből, borkősavból verjünk habot. Forgassuk össze a 2 alapot. Töltsük habzsákba 1A kör dekorcsővel.
Nyomjunk a sütőpapírral bélelt tepsire 5-6 cm hosszú csíkokat.
Szórjuk meg mandulapehellyel.
15-20 perc alatt süssük készre. Forrón szórjuk meg porcukorral.
Melegen puha, ha kihűl ragacsos de kissé roppanós.







Mivel lágy a tészta, így esélytelen a hempergetés, de a mandula azért jó lenne ha rá kerülne. Tehát megszórjuk és egy kanálka segítségével a leesőt vissza pateroljuk a tésztára. : )









Süri boxba is mehet.


