Rózsás fa epres trüffel
Ez egy nem hétköznapi trüffel, nem is biztos, hogy mindneki szereti. Rózsás.
A rózsavízzel ésszel kell bánni, mint minden iylen ízesítővel, hiszen ha túltoljuk könnyedén szappan íze lesz a desszertnek. Kóstolás, ízesítés.
A rózsa mellé fa eper ízt álmodtam meg, de ez bátran készíthető málnával is, akkor egy más ízvilág bontakozik ki.
Eszközlista:
üveg edényke
Elkészítési idő: kb 1 óra
Hozzávalók: 10-16 db
- 180 g fehér csokoládé
- 60 g vaj
- 18 g habtejszín
- 2 kupak rózsavíz -Nielsen Massey- Culinaris-
- 10 g fa eper por -Ázsia Bt-
Elkészítés.
Csokoládét itt nagyon érdemes jó minőséget választani, mert a táblás is jó hozzá, de olyan végtelen műanyag ízük van, hogy jajj. Én a cacao Barry fehér csokiját használtam most.
Mindent melegítsünk össze mikróban, keverjük el, hűtsük le.
Ha kidermedt szépen formázható, de kissé ragacsos tud lenni ha meleg van, vagy a kezed túl meleg.
Ilyenkor előformázás, kb gömb alakú és azonnal kis porcukor hempergetés, így lesz egy réteg rajta amitől már nem ragad és szépen formázható lesz.
Ha kész, hempergessük meg alaposan porcukorban.

Süti boxba is mehet.
