Zab keksz sütés nélkül
Sütés nélkül és khmmm cc egészségesen, bár ez bukik a cukr, mogyoróvaj használata miatt.
Viszont egy szuper érdekes kekszet kapunk. A zabpehely extra finom, a fenének van kedve rágódni órákon át a normál zabpelyhen. A Lidiben vettem. A mogyoróvaj is onna van.
A keksz a hidegben -igen hűtenünk kell- megdermed és roppanós lesz.
Eszközlista:
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók: 30-40 db
- 50 g cukor
- 50 g vaj
- 20 g habtejszín
- 20 g kakaópor
- 150 g mogyoróvaj
- 3g fahéj
- 200 g zabpehely
- 30 g mandulapehely
A zab és mandulapelyhen kívül mindent melegítsünk össze mikróban, keverjük el.
Adjuk hozzá a zabot és mandulát, keverjük el.
Sütőpapírra gombócozzuk ki, lapítsuk el, mehet a hűtőbe 1 órára dermedni.
Zabból az extra finomat használtam. Fűszerezni bármivel lehet, mézi keverékkel is.


