Mézi krémes, mézi kekszes keksz : )
Puha, kissé szottyos állagú, szóval kedvenc. : ) A mézi krém és a mézi keksz is szerepet kapott a kekszben. Nagyon izgalmas ízvilág és nagyon izgi állagok. Puha, kissé ragacsos, de roppanós a keksz miatt.
Ezt is érdmes megöntözni egy kis olvasztott mézi krémmel. Eszméletlen finom.
Elkészítési idő: kb 30 perc
Hozzávalók: 20-30 db
A mézi krém a Lotus krém, a Lidiben hasonlót lehet kapni.
- 160 g liszt
- 2 g keményítő
- 4 g sütőpor
- Csipet só
- 70 g vaj
- 70 g mézi krém
- 85 g barna cukor
- Pici vanília
- 1 db tojás
- 100 g csoki csepp
- 10 db mézi keksz
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alsó-felső állásban.
A kekszen kívül mindent gyúrjunk össze. Sütőpapírral bélelt tepsire gombócozzuk ki, kb diónyi méretben.
A kekszet -10 db mézi- tördeljük el és szúrjuk bele a gombócokba. Így azok ellapulnak kissé.
Süssük készre 10-12 perc alatt.
Érdemes megcsorgatni, vagy mártogatni a felolvasztott mézi krémbe.




1 hétig eláll.