Mézis kuglóf
Isteni, azóta sütöm kb 3-4 naponta. Ez a reggeli és a vacsi is a fiamnak. : )
Puha, szaftos, légies és nagyon karácsonyi. A mézi kekszet használjuk, így egy extra ízt kap a kuglóf. Nem, nem érződik a keksz, mert finom morzsára van darálva.
Kötelező a porcukor és ami még jobban kötelező az a mézi krém csorgatás!!!! : )
Eszközlista:
- nagy kuglóf forma- az enyém Aldis-
- robotgép
Elkészítési idő: kb 1 óra
Hozzávalók: 1 nagy kuglófhoz
- 6 db tojás -L méret-
- 330 g porcukor
- 10 g van cukor
- 2 nagy narancs reszelt héja
- 170 g olaj
- 170 g tej
- 8 g sütőpor
- 290 g liszt
- 4 g mézi fűszer -Lidl-
- 3 g fahéj
- 100 g étcsoki csepp
- 100 g spekulatius keksz morzsa -LIDL-
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tojásokat, cukrokat, narancshéjat habosítsuk át. Adjuk hozzá az olajat, tejet és keverjük át.
A sütőport, lisztet, fűszereket forgassuk bele az alapba. Adjuk hozzá a csoki cseppet.
A formát kenjük ki vajjal vékonyan.A kekszet törjük finom morzsásra. Szórjuk ki vele a formát, a felesleget öntsük az alapba a maradék morzsával. Keverjük át.
Öntsük a formába és 50-60 perc alatt süssük készre.
Hűtsük le.
Szórjuk meg porcukorral. Melegítsünk egy kevés mézi krémet meg a mikróban és öntsük le vele a kuglófot. Morzsáljunk el egy spekulatius kekszet a tetejére.
Fogyasztáskor borítsuk nyakon bátran egy kis olvasztott mézi krémmel.






