Almás fahéjas tekercs
Egy ropogós, omlós tekercset hozok ma, a karácsony jegyében már. Egyszerű tészta egy kis lekvárral. De nagyon izgi ízvilág és állag.
Bármilyen lekvárral tölthető,de a lényeg, hogy ne legyen túl híg, mert akkor kifolyik.
Kb 15-20 db
Hv
- 100 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojássárgája
- 200 g liszt
- 4 g fahéj
- csipet só
- 70 g tej
- + alma lekvár Lidis, bármilyen lekvár jó
4 nagy csipet fahéj
Elkészítés.
A tészta hozzávalót gyúrjuk össze. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, alsó-felső állásban.
A tésztát osszuk 2 részre. Lisztezett munkalapon nyújtsuk 1 mm vékonyra úgy, hogy kb 20 x 40 cm-es lapot kapjunk. A lekvárt keverjük el a fahéjjal.
A felét kenjük a tésztára. Hajtsuk fel a hosszabbik oldalról, szorosan.
Vágjunk kb 5 cm-es darabokat. A másik tészta detto.








Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük.
Süssük készre 20-30 perc alatt.
Még forrón porcukorral szórjuk meg.






Nem kell hűteni, 4-6 napig eláll.