Pisztáciás ostya
Erősen hajaz a FLORENTINE-re de nem az. Ha megszórnánk egy kis mandulával, ezzel-azzal akkor az is lehetne, de így nem az. Ez egy ostya ropogós lesz, csak frissen az igazi, mert ahogy áll kissé puhul. Tökéletes karácsonyi nasi, és keksz … Most pisztáciával.
Hv:
- 115 g vaj
- 130 g barna cukor
- 75 g finomra darált pisztácia
- 15 g liszt
- 1 mandarin héja
- Csipet só
- 20 g tej
- 100 g fehér csoki+5 g olaj
- Liofilizált málna por
Elkészítés.
Az tej kivételével mindent tegyünk gyorsforralóba, olvasszuk fel, rotyogtassuk 1-2 percet.
A hideg tejet adjuk hozzá, keverjük el és tegyük hidegre.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó-felső állásban.
A kihűlt masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk jó messzire egymástól, mert terülni fognak.
Süssük készre 6-8 perc alatt. Hűtsük le.
A csokit és olajat mikróban melegítsük össze, keverjük el. Hűtsük langyosra.
Csorgassuk meg a tallérokat és szórjuk meg a liof málna porral.

Süti boxba is….
Ebben a nagy boxban a
gesztenyés kekszem
kávés kekszem
habcsók
zabos falatka
amaretti
polvorones
citromos trüffel
rózsás epres trüffel
receptjeimmel <3
