Aszalt vörös áfonyás, narancsos keksz
Finoman ropog, de közben az aszalt vörös áfonya puha és ragacsos, a narncs kellően karácsonyi hangulatba hoz. Nagyon finom, nem macerás keksz receptem. Olyan kis nasika jellegű, bár én simán tenném süti boxba is, hiszen nagyon finom és különleges.
Eszközlista:
Elkészítési idő: 40-50 perc
Hozzávalók: kb 20-30 db
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 3 db narancs héja
- Csipet só
- 80 g aszalt vörösáfonya -Lidl-
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, alsó-felső állásban.
A vörösáfonya kivételével mindent fyúrjunk össze gyorsan.
Most adjuk hozzá az áfonyát, dolgozzuk bele. Formázzuk henger alakúra a tésztát -lisztezett pulton-, majd vágjunk belöle kb 0,5 cm-es kis korongokat.
Lapítsuk el, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük készre 20-30 perc alatt.
Szórjuk meg porcukorral még melegen.






1 hétig eláll.