Hókifli -naranccsal és tonkával
A hókifli kedvencem, minden évben kerül a karácsonyi asztalra. Idén egy kis narancshéj is szerepet kapott, elképesztően finom lett. A tavalyi tonkás porcukros hempergetést meghagytam, mert nagyon finom, extra, különleges íze lett a hókiflinek tőle.
Gyors, egyszerű, imádatos nasi.
Elkészítési idő: kb 20 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy tepsihez
- 150 g liszt
- 45 g porcukor
- 75 g mandulaliszt -lidl –
- Nagy csipet fahéj
- Csipet só
- 1 narancs héja
- 125 g vaj
- Hempergetéshez
- 100 g porcukor
- Csipet reszelt tonkabab -Ázsia Bt-
- 1/2 rúd vanília magvai
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó-felső állásban.
A száraz hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a vajat, dolgozzuk össze.
Kis gombócokat formázzunk, majd a tenyereunk segítségével nyújtsuk el, hogy a 2 vége vékonyabb legyen.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük meghajlítva kifli formára. Süssük meg 12-15 perc alatt.
A porcukrot, tonkát, vaníliát alaposan keverjük el, és a forró kifliket hempergessük meg benne.






