Kardamomos mogyorós keksz -Svéd-
A Nemzetközi vizekre evezve jöhet a Svéd kardamomos keksz. Őrölt kardamomot a Tescoban vettem, a mogyoróliszt pedig Lidl, Aldi, bármelyikben van karácsony környékén.
Nagyon egyszerű, gyors keksz, és nagyon finom, izgalmas íze van a kardamomtól. Kicsit indiai jellegű nekem, de azt is szeretem. : )
Eszközlista:
- sodró
- háromszög alakú kiszúró -de bármilyen lehet-
Elkészítési idő:
Hozzávalók: kb 20 db keksz
- 150 g vaj
- 50 g barna cukor
- 65 g mogyoróliszt -törökmogyoró-
- 120 g liszt
- 1 g sütőpor
- 1 g őrölt kardamom
- Csipet só
Elkészítés.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
Mindent gyúrjunk össze gyorsan. Lisztezett munkalapon nyújtsuk 2-3 mm vékonyra. Szúrjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre 12-14 perc alatt. Nagyon finom.
Meg lehet mártani csokiba, lehet spinnelni… a spinnelés az az áthúzás, olvasztott csokival, habzsákból csorgatjuk, magasról és cc gyorsan oda-vissza mozgatással érjük el a csíkozást.





1-2 hétig eláll, semmi extrém igénye nincs, maradhat az asztalon.