Mézi krémes torta
Nagyon finom, nagyon ízes torta. Fehér piskótával dolgozunk, így még látványosabb a “boci” hatás, hiszen kekszet teszünk a piskótába. Mézi kekszet, mi mást, ha már felhergeltem mindnekit a LIDIS mézi krémmel és keksszel.
A tölteléke a tortának egy különlegesség, a paté a bomb, ez egy nagyon finom, habos könnyed alap, amit remekül ízesíthetünk. Most mézi kekszet is kapott. A mézi krém pedig a burkolatot erősíti. Elképesztően finom torta.

Eszközlista:
- Robotgép
- 2 db állítható tortagyűrű
- Hőmérő
- Forgatható tortaállvány
- Fém spatula
- Torta simító
- 2 db habzsák
- 2-es kör, 4 B csillag dekorcső
Elkészítési idő: 4-5 óra
Hozzávalók:
Piskóta:
- 120 g vaj
- 190 g kristálycukor
- 5 db tojásfehérje
- Vanília
- 180 g tejföl
- 170 g tej
- 290 g liszt
- 10 g sütőpor
- Csipet só
- 8 db mézi keksz
Töltelék és burkoló:
- 300 g kristálycukor
- 90 g víz
- 6 db tojássárgája
- 345 g vaj
- Csipet só
- 180 g mézi krém
- 180 g mézi keksz
Dekorhoz: 1-2 db mézi keksz 1 ek mézi krém
Elkészítés.
Piskóta.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban.
A 2 db tortagyűrűt húzzunk be 18 cm-re, sütőpapírral bélelt tepsire tegyük.
A vajat, cukrot habosítsuk ki. Adjuk hozzá 2 részletben a tojásfehérjét, vetessük fel az alappal.
A vaníliát, tejfölt, tejet keverjük el.
A lisztet, sütőport, sót keverjük össze. A tejes és lisztes keveréket felváltva adagoljuk az alaphoz, mindig jól átkeverve.
Ha kész, a kekszet törjük falatnyi darabokra és forgassuk a tésztába.
Osszuk 2 egyenlő részre és tegyük a tortagyűrűkbe. Süssük készre 40-50 perc alatt. Hűtsük le, vágjuk 4 lapba. (2×2)



Töltelék.
A cukrot és vizet forraljuk 116 fokosra.
A tojássárgáját habosítsuk ki és csorgassuk hozzá a forró szirupot. érdemes egyszerre kezdeni a 2 folyamatot, így időben egyszerre van meg.
Habosítsuk a habüst hűléséig.
Adjuk hozzá a puha vajat adagonként, folyamatosan habosítva. Sózzuk. A mézi krémet is adjuk hozzá, habosítsuk át.
Most osszuk el. Mérjük le a krémet és 2/3- 1/3 az osztás. A 2/3-nagyobb mennyiségbe- keverjük a finomra aprított kekszmorzsát. A másikat hagyjuk a pulton, az lesz a burkoló és a dekor.
Összeállítás.
A tortagyűrűt béleljük ki acetate fóliával, ha nincs az sem gond. Piskóta-krém.. így haladjunk. Tegyük hűtőbe 1 órára, 1 fokra.


Burkolás.
A tortát vegyük ki a gyűrűből. Vegyük le a fóliát .
A burkolóból vegyünk ki 4-5 evőkanálnyit, ezt töltsük habzsákba a 4B dekorcsővel.
A tortát kenjük át a burkolóval, simítsuk le újabb réteg, simítás. Addig folytassuk amíg szép sima a felülete.
Dekor.
A mézi krémet töltsük habzsákba a 2-es dekorcsővel. A 4b-s habzsákból nyomjunk a torta tetejére halmokat elszórtan. Majd az oldalára is. A mézi krémből nyomjunk kis pöttyöket elszórtan a tortára. A mézi kekszet törjük kis darabokra, díszítsük vele a tortát. Én megszórtam pár hópihe cukorkával is.
Fogyasztás előtt a hűtőből legalább 30 perccel előbb ki kell venni. Így kienged a krém, és isteni puha lesz. Hűtőben 3-4 napig eláll.







