Pekán diós keksz
Isteni!!! Ropogós keksz, sok dióval, karácsonyra hangolva, fűszeresen. Roppanós, izgalmas, finom. Akár süti boxba is mehet, mert szép is, na meg ahogy már mondtam finom is.
Eszközlista:
Elkészítési idő: 20-30 perc
Hozzávalók: kb 30-40 db
- 240 g vaj
- 120 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 360 g liszt
- 10 g keményítő
- Csipet só
- 4 g fahéj
- 3 g sütőpor
- 150 g pekándió
+ 30-40 szem pekán dió
Elkészítés.
A vajat pirítsuk meg. Közepes hőfokon, hagyjuk gyöngyözni. Kb 10 perc és elkezd pirulni. Szűrjük le.
A tojásokat habosítsuk át, nem kell fehéredésig de lazítsuk fel rendesen. Adjuk hozzá a langyos vajat. Keverjük el.
A lisztet, keményítőt, sót, fahéjat, sütőport keverjük el. A diót aprítsuk finomra, adjuk hozzá a lisztes alaphoz, keverjük el. Adjuk a folyékony alaphoz, dolgozzuk össze. Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső állásban.
A sütőpapírral bélelt tepsire diónyi teszta gombócokat formázzunk. Lapítsuk kissé el és nyomjunk bele egy szem diót minden kekszbe.
Süssük készre 9-11 perc alatt. Puha mikor forró, hűtsük le.





1 hétig eláll.