Dán vajas keksz
Ez az a keksz amire annyiszor ráfutok és eldöntöm, hogy nem szeretem. Magában nem is valami izgi, számomra nem, egészen biztosan. De most elkészítettem az én verziómat is, így lekvárral, csokival…. khmmm finom. Sok lehetőség van benne, és hogy ezér miért jó?
Mert egy tészta számtalan variáció.
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- 16 mm-es csillag dekorcső -Écsy Kft nyitott és zárt csillag is kell majd
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- Csipet só
- 250 g vaj
- 80 g porcukor
- 40 g tojás
lekvár, csoki, krém.. bármi amit szeretünk
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső állásban.
A vajat és a porcukrot tegyük be a sütőbe. Figyeljünk rá, mert teljesen nem kell felolvasztani, de melegnek kell lennie. Habosítsuk át.
Mehet bele a tojás, keverjük át.
A lisztet, sót keverjük el, öntsük bele a vajas keveréket. Mostantól borzalom gyorsan kell dolgozni!!!! Keverjük össze, töltsük habzsákba.
Nyomjuk sütőpapírra és irány a sütő. 10-12 perc. Hűtsük le.



Ez a keksz massza szerintem mehet a keksz kinyomós cuccba is-ne haragudj de nem tudom a nevét mert nem használom- de gyorsan kell ott is dolgozni,mert a tészta ahogy hűl, keményedik.