Narancsos tonkás linzer
A linzer kedvencünk, imádjuk. Ma azonban egy kis narancs héjjal és tonka babbal bolondítottam meg már a tésztáját. Nagyon jól áll neki. A linzer miért jó? Mert egy frenetikus alap tészta, amit bármiylen lekvárral lehet tölteni, vagy akár krémmel, akár bolti krémekkel is. Érdemes nagy adagot készíteni ahogy most én is, mert fogyóeszköz. 🙂
Eszközlista:
- sodró
- kiszúrók -LIDL. ALDI, IKEA-
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók: ez a mennyiség 5 tepsihez elég
- 600 g liszt
- 400 g vaj
- 200 g porcukor
- 4 db tojássárgája -L méret-
- Csipet só
- 3 db narancs reszelt héja
- Csipet tonka bab -Ázsia Bt, Culinaris-
- Pici vanília
Ikeás narancs lekvár a töltéshez
Elkészítés.
Mindent gyorsan gyúrjunkössze, majd mehet a hiddgre kb 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, alsó-felső állásban.
A tésztát lisztezett munkalapon nyúntsuk 3-4 mm vastagra. Szúrjuk ki a kekszeket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük készre 20-30 perc alatt. Hűtsük le, és tölthető is.
Ha iylen szarvasosat készítesz -kiszúró LIDL- akkor a szarvasos kekszet porcukorral szórd meg, a másikat töltsd meg lekvárral és tedd rá a szarvasos kekszet.
Ezt most narancs lekvárral töltöttem.
Poénból kapott egy nózit is a szarva, az pedig dekorcukorka, LIDL.




