Pisztáciás fehér csokis dán vajas keksz
Egy újabb szintre léphet így a dán vajas keksz. Aki pisztácia rajongó, kötelező darab lesz ez a keksz repertoárjába.
Semmi faxni, a keksz, amit olvasztott fehér csokiba mártottam és alaposan megszórtam -mit szórtam… TUNKOLTAM- a pisztáciával. : )

Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- 16 mm-es csillag dekorcső -Écsy Kft -nyitott csillag dekorcső
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- Csipet só
- 250 g vaj
- 80 g porcukor
- 40 g tojás
100 g fehér csokoládé + 5 g olaj
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső állásban.
A vajat és a porcukrot tegyük be a sütőbe. Figyeljünk rá, mert teljesen nem kell felolvasztani, de melegnek kell lennie. Habosítsuk át.
Mehet bele a tojás, keverjük át.
A lisztet, sót keverjük el, öntsük bele a vajas keveréket. Mostantól borzalom gyorsan kell dolgozni!!!! Keverjük össze, töltsük habzsákba.
Ennél a keksznél a nyitott csillag csövet használtam.
45 fokos szögben állítva a sütőpapírral bélelt tepsire és egy vaskos csíkot húztam vele.
Nyomjuk sütőpapírra és irány a sütő. 10-12 perc. Hűtsük le.
Ha kihűlt, mártsuk meg olvasztott fehér csokiban -a csokit és olajat melegítsük meg mikróban- és alaposan szórjuk meg aprított pisztáciával.






