Rumos, kakaós habcsók, meglepi csokival : )
Ez őrület!!!! A rum és a tonka találkozása durrant egy jó nagyot. Kakaós habcsók alapot ízesítettem, és egy meglepit is eldugtam benne. Kis csoki pasztillákra nyomtam a habot. Meleget elképesztő, mert folyik a csoki, ha kihűl akkor pedig roppan.
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- 16 mm-es csillag dekorcső -Écsy Kft
Elkészítési idő: 2-3 óra
Hozzávalók:
- 70 g tojásfehérje
- 140 g kristálycukor
- Csipet borkősav
- csipet tonka bab -reszelve-
- 20 g kakaópor
- 1-2 g rum -vagy aroma-
👉 tonka bab -Culinaris vagy Ázsia Bt
👉 borkősav -Lidl
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 93 fokra, légkeverésre.
A fehérjét kezdjük el habosítani, mikor opálos a színe, adjuk hozzá a kristálycukrot. Én kanalanként szoktam, közben habosítom.
Ha benne az összes cukor, mehet bele a borkősav. Mikor már szép habos, adjuk hozzá a tonka babaot, rumot és a kakaóport . Habosítsuk ki készre.
Töltsük habzsákba 16 mm-es csillag csővel. Ez nyitott csillag dekorcső, Écsy Kft-nél tudsz venni.
A sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük sorba a csoki pasztollákat és ezekre nyomjuk rá a habot.








Ha a habcsók alap jól készül, akkor a végtelenségig kemény marad, roppanós lesz, morzsálósan esik szét. Az alapja az 1:2 arány, vagyis egy rész fehérje, 2 rész cukor. Ettől persze el lehet térni, de ilyenkor ezt tartsuk be, mert szükségünk van a cukor teljes mennyiségére.