Rumschnitten -ez állat finom
Ez a süti ez nagyon az a süti amit szeretek. Kicsit nemzetközi vizekre is eveztem idén karácsonykor, tehát lesznek meglepik. Nagyon puha, nagyon szaftos, nagyon finom és nagyon RUMOS!!!!! Mondjuk én aromával dolgoztam végig, mert a fiam nem ihat alkoholt, 10 évesen sehogysem. : )
Csokis, mogyorós, rumos.. ez nagyon ott van.
Amire te FIGYELJ MAJD ODA!!!!!
Én fincurit kis tepsit találtam hirtelen és nagyon magas lett a tészta. Így csak szeletben mehetett, de ha nagyobb a tepsi cc 40cm, akkor laposabb lesz és akár ki lehet szúrni félhold formára, háromszögre… na meg elegánsabb is ha nem egy ekkora “falatkát” kell betuszkolni a szánkba. : )
Eszközlista:
- robotgép
- tepsi 40 cm
- fém spatula
Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 140 g étcsoki
- 180 g kristálycukor
- Pici vanília
- 15 g rum -vagy aroma
- 6 db tojás -L méret
- 100 g darált török mogyoró
- 200 g liszt
- 3 g sütôpor
Máz:
- 250 g porcukor
- 40 g rum vagy aroma
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, aldó-felső állásban.
A vajat és csokit melegítsük meg mikróban. A cukor felét, vaníliát, rumot és a tojások sárgáját habosítsuk ki. Csorgassuk hozzá a csokis vajat, keverjük el.
A fehérjéből verjünk habot a cukor másik felével. 2 részletben forgassuk bele az alapba. A mogyorót, lisztet, sütôport keverjük össze, adjuk az alaphoz, forgassuk bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük, süssük készre 20-25 perc alatt. Hűtsük le.
*szóval te készítsd nyugodtan nagyobb tepsiben cc 40 cm-es, mert akkor szép lapos lesz és nem ekkora bumszli nagy. A sütési idő így változhat, csekkold a tésztát. ha szép ruganyos és szivacsos hangja van ha lenyomod, akkor kész is van.
Máz.
A porcukrot, rumot keverjük össze. Ha hideg a süti akkor öntsük le a mázzal, terítsük el, és tegyük hidegre 1-2 órára. A máznak meg kell dermednie.





Ennek a leesőjéből készítettem a rum golyót.