Mézi golyó
ÚÚÚÚÚ, ezért te is megvadulsz. A mézi krémet és kekszet használjuk a Lidiből, spekulatius néven futnak. Nagyon egyszerűen készíthető, süti boxba tökéletes, de félő, hogy megeszitek mielőtt bárkihez is eljutna. : ) Nagyon finom, krémes, a csoki roppan, áááá ez maga a mennyország.
Bátran meg lehet tolni egy kis alkohollal is, mondjuk narancslikőr, kávélikőr, mandulalikőr… de akár tölteni is lehet, aszalt gyömölcsökkel, meggyel, koktélcserivel…..

Eszközlista:
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók: kb 20-30 db
- 100 g fehér csoki
- nagy csipet fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 270 mézi krém
- 200 mézi keksz
150 g fehér csoki+ 7 g olaj, csipet só
Elkészítés.
A csokit és mézi krémet, fahéjat, narnacshéjat melegítsük össze mikróban, keverjük el.
A kekszet aprítsuk finom morzsásra, adjuk a csokihoz, keverjük el. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, szépen bekeményedik.
Készítsünk falatnyi gombócokat, tegyük vissza a hűtőbe 1 órára.
A csokit, olajat, sót melegítsük össze mikróban, keverjük el.
A trüffeleket egyszerűen spinneljük meg, vagyis csorgassuk át. Én villával szoktam ha nincs kedvem habzsákozni, a villát belemártom a csokiba és viszonylag magasról oda-vissza áthúzom a golyszlik felett.


