Mézi krémes linzer
A linzer kedvencünk, imádjuk. Ma azonban egy kis narancs héjjal és tonka babbal bolondítottam meg már a tésztáját. Nagyon jól áll neki. A linzer miért jó? Mert egy frenetikus alap tészta, amit bármiylen lekvárral lehet tölteni, vagy akár krémmel, akár bolti krémekkel is. Érdemes nagy adagot készíteni ahogy most én is, mert fogyóeszköz.
Ma a hiánycikké vált mézi krémmel -spekulatius LIDL- töltöttem.

Eszközlista:
- sodró
- kiszúró négyzet forma
- magyal levél fondant plunger -rugós kiszúró- kis méret
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók: ez a mennyiség 5 tepsihez elég
- 600 g liszt
- 400 g vaj
- 200 g porcukor
- 4 db tojássárgája -L méret-
- Csipet só
- 3 db narancs reszelt héja
- Csipet tonka bab -Ázsia Bt, Culinaris-
- Pici vanília
LIDL mézi krém -spekulatius- a töltéshez
Elkészítés.
Mindent gyorsan gyúrjunkössze, majd mehet a hiddgre kb 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, alsó-felső állásban.
A tésztát lisztezett munkalapon nyúntsuk 3-4 mm vastagra. Szúrjuk ki a kekszeket a négyzet kiszúróval. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és minden második oszlopban használjuk a magyal levélke kiszúrót, mert így a tepsin könnyebb. Érdemes jól belisztezni a plunger kiszúrót, így nem ragad rá a tészta.
Süssük készre 20-30 perc alatt. Hűtsük le, és tölthető is.
A sima kekszekre tegyünk egy kanálnyi mézi krémet, tapasszuk rá a mintás kekszet. Porcukorral alaposan szórjuk meg és kész.
Isteni íze van, a narancsos, tonkás linzer a mézi krémmel űber brutáll.





