Som lekváros linzer -extrázva-
A linzer kedvencünk, imádjuk. Ma azonban egy kis narancs héjjal és tonka babbal bolondítottam meg már a tésztáját. Nagyon jól áll neki. A linzer miért jó? Mert egy frenetikus alap tészta, amit bármiylen lekvárral lehet tölteni, vagy akár krémmel, akár bolti krémekkel is. Érdemes nagy adagot készíteni ahogy most én is, mert fogyóeszköz. Most SOM lekvárral töltöttem.

Eszközlista:
- sodró
- kiszúrók -LIDL. ALDI, IKEA-
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók: ez a mennyiség 5 tepsihez elég
- 600 g liszt
- 400 g vaj
- 200 g porcukor
- 4 db tojássárgája -L méret-
- Csipet só
- 3 db narancs reszelt héja
- Csipet tonka bab -Ázsia Bt, Culinaris-
- Pici vanília
Schwartau SOM lekvár
Elkészítés.
Mindent gyorsan gyúrjunkössze, majd mehet a hiddgre kb 1 órára.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, alsó-felső állásban.
A tésztát lisztezett munkalapon nyúntsuk 3-4 mm vastagra. Szúrjuk ki a kekszeket. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük készre 20-30 perc alatt. Hűtsük le, és tölthető is.
Itt semmi extra nincs a formavilágot illetően, két kör és egy kisebb körrel kiszúrva.
Ezt most som lekvárral töltöttem.



