Mit tanulsz?

SABLÉ

Ez egy roppanós tészta, amit a tartok készítésénél használunk. Egészen más, mint az omlós tészta, ez sokkal ropogósabb, így bátran tölthetjük folyékony töltelékkel, a tészta meg fogja tartani, sőt, felszívja a nedvességet és felpuhul a tészta, de a tartását megőrzi.

FRANGIPANE

A FRANGIPANE a tartok mondhatni kötelező eleme. Jól variálható és szinte bármiből készíthető. Izgalmas ízeket és textúrát ad a kész desszertnek.

GANACHE

A GANACHE izgalmas kiegészítője a tartoknak. Könnyedén készíthető, jól variálható, ízben és küllemben is.

TECHNIKÁK

Megmutatom neked a TECHNIKÁKAT, amik a MODERN tart készítéshez elengedhetetlenek. Mert már nem csak habzsákkal dekorálunk <3

Jó lesz ez nekem?

Miért csatlakozz?

Mert nem csak tanulsz az órán, hanem kikapcsolódsz. Mindezt az otthonod kényelméből.

– nem kell tapasztalat
– nem kellenek extrém eszközök
– a tanfolyam után bármilyen tartot el fogsz tudni készíteni
– mert MENTESEN is süthetsz
– ha CUKRÁSZ vagy akkor mesteri szintre emelheted a tart készítési tudásodat, így növelve a bevételeidet

Mi van ha nincs olyan eszközöm?

Nem gond, erre is gondoltam. Ezért minden eszközre van alternatív megoldásom. Ha nincs szilikon formád, megoldható máshogyan is,megosztom veled.
A háztartásban fellelhető dolgokat is be tudjuk vonni a munkába.

Könnyen tanulható!

A tart készítést KEZDŐKNEK is ajánlom, hiszen egyszerűen készíthető. Számtalan variánsa miatt pedig megunhatatlan. Kiléphetsz a citrom tart bűvköréből. A tanfolyam után varázslatos tartokat fogsz készíteni.

A KURZUS RÉSZLETEI

Tanfolyam
Rólam

A kurzusok Zoom programmal, online zajlanak.
Ha szeretnél megismerkedni a FRANCIA TART készítésével, elkészíteni a saját tartodat, várlak szeretettel a következő kurzuson.

Bevezetés a tartok világába, kezdőknek. EPRES BAZSALIKOMOS CSOKOLÁDÉS TART készítése.
Már nem foglalható több időpont!
Az új tanfolyamok várhatóan szeptemberben indulnak.A tanfolyam díja 30.000 Ft.

Ami magában foglalja az eszközök ismertetését, melyik mivel helyettesíthető, a francia sablé tészta készítését, az eper frangipane, a bazsalikomos eper lekvár, a habosított kevert csokoládé ganache készítését. A tart dekorációjának készítését.
Technikai információkat, melyeket a kurzus indulásakor mondok el. Mire kell figyelni, milyen trükkök vannak a sablé készítése és sütése során. Milyen a jó frangipane, hogyan kell jól készíteni a habosított ganache-t, és mire figyeljünk különösen.


AMIRE SZÜKSÉGED LESZ.

Részedről szükség lesz tart gyűrűre, ezt szerezd be, mert ez az alapja a kurzusnak. 18 cm-es tart gyűrű, acetate fólia -lapban kapható – , habzsák, 1A dekorcső. Écsy Kft, FoodPack Kft, mindekttőjüknél kapható minden eszköz.
Néhány eszköz ami még szükséges lesz. Sodrófa, robotgép.

AMI A KONYHÁDBÓL SZÜKSÉGES:

– liszt
– tojás
– kakaópor
– mandula liszt
– eper
– étcsokoládé
– bazsalikom
– habtejszín
– vaj
– só
– pektin -ez helyettesíthető lesz-


Az kurzus , körülbelül 6- 8 fő részvételével Zoom videó konferencia programon zajlik , élőben.
Ez annyit tesz, hogy beülünk mindannyian, és a technikai információk után elkzedünk sütni, közösen. A részvételhez mobil eszközre vagy laptopra lesz szükséged, ami rendelkezik kamerával, és nagy sávszélességű internetre.

A kurzus kb. 3-4 órás, kezdő szintű, mindent az alapoktól kezdünk. Nem szükséges előképzettség a kurzushoz. A technikai rész során megismerjükaz eszközöket és alapanyagokat(mit mire használunk, beszélünk arról, hogy mi mivel helyettesíthető, kicsit a mentes konyhába is belecsöppenünk). A sütés részében megismerkedünk a sablé tészta készítésével, a helyes nyújtással, a formázással, a frangipane készítésével, a lekvár készítésének módszerével és a habosított ganache készítésével.
Időrendi sorrendben haladva elsajátítod az időbeosztást is, így könnyedén és gyorsan fogsz tudni dolgozni a későbbiekben, ha már egyedül készítesz tartot.

AMIT A TANFOLYAM ELŐTT MÁR MEGKAPSZ

– receptúra
– eszközlista
– hozzávalók listája

Ha a tanfolyamon nem tudsz résztevnni, pótolható lesz.

REGISZTRÁLOK

Szia,

Nagy Violetta vagyok. Via.
A Francia cukrászattal lassan 5 éve foglalkozom, igazán intenzíven, mondhatni. 🙂
Azóta is folyamatosan tanulok, minden érdekel, mindig frissítem a tudásomat.
A tartok szerelmeim, hiszen számtalan lehetőség rejlik bennük.
A tart nem csak egy “süti” hanem egy műalkotás, egy csoda.
…..

Lehetőségem volt az IDE SÜSS cukrász vetélkedőben részt venni és a döntőig meneteltem. A külön díjat hoztam el, aminek nagyon örültem és örülök a mai napig, hiszen videós tanfolyamot tarthattam.

Többet tudnék meg


Like this: