Mit tanulsz?

SABLÉ

Ez egy roppanós tészta, amit a tartok készítésénél használunk. Egészen más, mint az omlós tészta, ez sokkal ropogósabb, így bátran tölthetjük folyékony töltelékkel, a tészta meg fogja tartani, sőt, felszívja a nedvességet és felpuhul a tészta, de a tartását megőrzi.

FRANGIPANE

A FRANGIPANE a tartok mondhatni kötelező eleme. Jól variálható és szinte bármiből készíthető. Izgalmas ízeket és textúrát ad a kész desszertnek.

GANACHE

A GANACHE izgalmas kiegészítője a tartoknak. Könnyedén készíthető, jól variálható, ízben és küllemben is.

TECHNIKÁK

Megmutatom neked a TECHNIKÁKAT, amik a MODERN tart készítéshez elengedhetetlenek. Mert már nem csak habzsákkal dekorálunk <3

Jó lesz ez nekem?

Miért csatlakozz?

Mert nem csak tanulsz az órán, hanem kikapcsolódsz. Mindezt az otthonod kényelméből.

– nem kell tapasztalat
– nem kellenek extrém eszközök
– a tanfolyam után bármilyen tartot el fogsz tudni készíteni
– mert MENTESEN is süthetsz
– ha CUKRÁSZ vagy akkor mesteri szintre emelheted a tart készítési tudásodat, így növelve a bevételeidet

Mi van ha nincs olyan eszközöm?

Nem gond, erre is gondoltam. Ezért minden eszközre van alternatív megoldásom. Ha nincs szilikon formád, megoldható máshogyan is,megosztom veled.
A háztartásban fellelhető dolgokat is be tudjuk vonni a munkába.

Könnyen tanulható!

A tart készítést KEZDŐKNEK is ajánlom, hiszen egyszerűen készíthető. Számtalan variánsa miatt pedig megunhatatlan. Kiléphetsz a citrom tart bűvköréből. A tanfolyam után varázslatos tartokat fogsz készíteni.

A KURZUS RÉSZLETEI

Tanfolyam
Rólam

A kurzusok Zoom programmal, online zajlanak.
Ha szeretnél megismerkedni a FRANCIA TART készítésével, elkészíteni a saját tartodat, várlak szeretettel a következő kurzuson.

Bevezetés a tartok világába, kezdőknek. EPRES BAZSALIKOMOS CSOKOLÁDÉS TART készítése.




Már nem foglalható több időpont!
Az új tanfolyamok várhatóan szeptemberben indulnak.



A tanfolyam díja 30.000 Ft.

Ami magában foglalja az eszközök ismertetését, melyik mivel helyettesíthető, a francia sablé tészta készítését, az eper frangipane, a bazsalikomos eper lekvár, a habosított kevert csokoládé ganache készítését. A tart dekorációjának készítését.
Technikai információkat, melyeket a kurzus indulásakor mondok el. Mire kell figyelni, milyen trükkök vannak a sablé készítése és sütése során. Milyen a jó frangipane, hogyan kell jól készíteni a habosított ganache-t, és mire figyeljünk különösen.


AMIRE SZÜKSÉGED LESZ.

Részedről szükség lesz tart gyűrűre, ezt szerezd be, mert ez az alapja a kurzusnak. 18 cm-es tart gyűrű, acetate fólia -lapban kapható – , habzsák, 1A dekorcső. Écsy Kft, FoodPack Kft, mindekttőjüknél kapható minden eszköz.
Néhány eszköz ami még szükséges lesz. Sodrófa, robotgép.

AMI A KONYHÁDBÓL SZÜKSÉGES:

– liszt
– tojás
– kakaópor
– mandula liszt
– eper
– étcsokoládé
– bazsalikom
– habtejszín
– vaj
– só
– pektin -ez helyettesíthető lesz-


Az kurzus , körülbelül 6- 8 fő részvételével Zoom videó konferencia programon zajlik , élőben.
Ez annyit tesz, hogy beülünk mindannyian, és a technikai információk után elkzedünk sütni, közösen. A részvételhez mobil eszközre vagy laptopra lesz szükséged, ami rendelkezik kamerával, és nagy sávszélességű internetre.

A kurzus kb. 3-4 órás, kezdő szintű, mindent az alapoktól kezdünk. Nem szükséges előképzettség a kurzushoz. A technikai rész során megismerjükaz eszközöket és alapanyagokat(mit mire használunk, beszélünk arról, hogy mi mivel helyettesíthető, kicsit a mentes konyhába is belecsöppenünk). A sütés részében megismerkedünk a sablé tészta készítésével, a helyes nyújtással, a formázással, a frangipane készítésével, a lekvár készítésének módszerével és a habosított ganache készítésével.
Időrendi sorrendben haladva elsajátítod az időbeosztást is, így könnyedén és gyorsan fogsz tudni dolgozni a későbbiekben, ha már egyedül készítesz tartot.

AMIT A TANFOLYAM ELŐTT MÁR MEGKAPSZ

– receptúra
– eszközlista
– hozzávalók listája

Ha a tanfolyamon nem tudsz résztevnni, pótolható lesz.

REGISZTRÁLOK

Szia,

Nagy Violetta vagyok. Via.
A Francia cukrászattal lassan 5 éve foglalkozom, igazán intenzíven, mondhatni. 🙂
Azóta is folyamatosan tanulok, minden érdekel, mindig frissítem a tudásomat.
A tartok szerelmeim, hiszen számtalan lehetőség rejlik bennük.
A tart nem csak egy “süti” hanem egy műalkotás, egy csoda.
…..

Lehetőségem volt az IDE SÜSS cukrász vetélkedőben részt venni és a döntőig meneteltem. A külön díjat hoztam el, aminek nagyon örültem és örülök a mai napig, hiszen videós tanfolyamot tarthattam.

Többet tudnék meg


Like this: