BLOG
-ingyenes receptjeim-

Jó sütést : )

Hogyan lehetsz cukrász Magyarországon!?

Egyre több levél érkezik hozzám, amiben azt kérdezitek, hogyan lehet ma itthon valaki cukrász. Sok lehetőség közül lehet választani, és igen, gyerkő, munka és minden mellett is elvégezhető még most is. Én anno 2017-ben gyerkő és munka -saját vállalkozás- mellett végeztem online a cukrász képzést…

Tovább

Túrós pite extrával

A túrós pite -meg kb minden ami túrós- az kedvencünk. Túrós tészta, túró gombóc, túrós pite, túró torta…. túró bármilyen minőségben -főzve,sütve- és mennyiségben jöhet. Ma egy pitét készítettem és meg is bolondítottam egy kis őszibarack befőttel. Ez egy kis extrát ad a pitéhez, de nem kötelező…

Tovább

Brownie- a kedvencunk, ragacsos-

Extra csokis, nagyon szeretjük és szuper gyorsan készen is van. Csak kevergetünk, sütünk, A csokoládét jól válasszuk meg, mert alapvetően ezen múlik az íze. Én minimum 50%-os étcsokoládét javaslok, de használhatunk durvább cuccot is, akkor még extrább íze lesz. Persze elkészíthető a Lidl étcsokijáv…

Tovább

Csirkeszárny és a többiek…

Volt szerencsém egy degusztációs menüt kóstolnom, így a főzés iránti szenvedélyem az egekbe szökött ismét. Mert alapvetően 3 napra főzök előre, semmi kedvem, sem időm nincs flancos kajákat készíteni. Azonban az étterem és a kóstolt ételek olyan hatással voltak rám, hogy azonnal készítenem kellet…

Tovább

Füge-joghurt

A füge szezonját maxoljuk ki. De ne csak a gyümölcsöt használjuk, hanem a levelet is. Nagyon különleges ízvilága van, kissé fügés, de zöld íz. A tányér egy étterembe is mehetne akár tányérdesszertnek, akkor még pár elem és tökéletes lenne oda is. Egy kis ropogós, egy kis dekor… de most otthonra ké…

Tovább

Hogyan gondoljuk újra?

Ha már gondoljuk…. akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan gondoljuk újra a desszeret! A klasszikus desszertek újragondolása izgalmas és inspiráló kihívás a cukrászokde bárki számára. Az újragondolás során lehetőség nyílik a hagyományos ízek, textúrák és prezentációk újszerű interpretációjára, am…

Tovább

Az a francos MACARON!!!

A művészet a konyhában: MACARON készítés és trükkök A francia konyhaművészet egyik legfényesebb csillaga a macaron, az ínyencek kedvenc édessége. Finom, levegős és ízletes, a macaron szinte műalkotásnak tűnik a cukrászat világában. Azonban a tökéletes macaron elkészítése nem mindig könnyű feladat…

Tovább

Gondoljuk vagy ne?

Érdemes-e újragondolni egy klasszikus desszertet?Ha érdemes -márpedig éredemes- akkor hogyan gondoljuk újra? Gyere megmutatom én hogyan gondolkodom. Az egyik legfontosabb oka annak, hogy érdemes újragondolni egy klasszikus desszertet, az a kreativitás és az innováció lehetősége. Az ételek vilá…

Tovább

ÍZEK…

Mit mivel? Az ízek önmagukban is fantasztikusak, azonban ha megtaláljuk a hozzájuk leginkább illő másik ízt, akkor egy egészen új világot 😀 ízvilágot kapunk. Bátran lehet kísérletezni. Nekem a legutóbbi kedvencem a parmezán málna kombináció lett. Mi alapján kísérletezzünk? Kontraszt…

Tovább

Alapvető eszközök és…

Na de mi is kell nekünk -nektek- ha el akarjátok kezdeni az otthoni cukrászkodást. Nyugi, nem rabolunk le semmilyen boltot, csak ésszel! <3 Alapvetően el kell döntened, hogy mit szeretnél leginkább készíteni. 😎Ez a legfontosabb. Mert nem mindegy -eszközök szempontjából- hogy tortát, mousse…

Tovább

Tanulói élmények

Nem kertelek, zanzásítva jönnek a tanulóim véleményei és munkái.Hihetetlen boldog és nagyon büszke vagyok mindannyiukra, hiszen elképesztően nagy utat jártak be. Igen, van aki teljesen kezdőként indult, majd minden határt- leginkább a sajátjait -átlépve megérkezett egy egészen más világba. Ahol az Ő…

Tovább

Hogyan működik a tanfolyam?

Gyere kukkants be, hogyan néz ki a tanfolyamom. Mit és hogyan tudsz tanulni egy év alatt. Milyen lehetőségeid vannak. A sikeres előfizetés után kapsz egy értesítő e-mailt, amiben minden fontos információt meg kapsz. belépési kódok, belépsi link, mit hol találsz, hol kezdd a tanulást. Tehá…

Tovább

Miért tanuld meg a Francia cukrászatot!?

A desszertek művészetét tekintve a francia cukrászat egy olyan varázslatos világ, amely mélyen beleivódott a kulináris hagyományokba és kultúrába. Minden egyes sütemény, torta vagy péksütemény egy apró csoda, amely nem csak az ízlelőbimbóinkat kényezteti el, hanem az érzékeinket is megszólítja. Miér…

Tovább

Karamellás travel cake

A travel cake egy utazó sütemény, mert hűtés nélkül is eláll igen sok napig. Ez, ebben a formában már hűtős -a mascarpone hab miatt- 2-4 napig eláll. Gazdag vajas alap, amit most mandulával is gazdagítottam, kis tonkával mélyítettem az ízét, mert a tonka jól áll a kakaós süteményeknek is. Ka…

Tovább

Erdei sajttorta

Friss, üde ,savas és ahogy már írtam a Facen, nagyon izgalmas az erdei a tonkával. A tonkbaba egy különleges fűszer -egy bab- alig kell belőle, mert intenzív ízű és ipari mennyiségben mérgező is, szóval ésszel. : ) Az alap fahéjas granola, azon erdeis lekvár amit kissé elkeverünk a sajttortával…

Tovább

Maracujás mangós sajttorta -sütés nélkül-

Friss, üde, savas SÜTÉS NÉLKÜLI SAJTTORTÁT hozok ma. Minap hozzájutottam igen kedvező áron a maracujához, így nem volt kérdés, hogy desszert is lesz. Sőt, karácsonyról van még egy doboz gyömbéres kekszem, amit most már így 3 doboz befalása után, mindent isk enve rá, már nem élvezzük, szóval az…

Tovább

Yuzus vaníliás torta

Egy szuper izgalmas és nagyon finom tortát hozok nektek. Sablé alappal, amin vaníliás ganache montée csücsül, amiben yuzu fluid teszi extravagáns ízvilágúvá a tortát. Könnyedén elkészíthető, tarts be mindent amit leírok és tuti siker lesz! A YUZU helyettesíthető lime levével is, a recept vál…

Tovább

Karamellás cupcake

A cupcake -nem muffin- egy gyors, egyszerű és finom nasika. Túl sok macera nincs is vele, gyorsan elkészíthető, nem igényel őrület szakmai tudást. leginkább kevergetünk és sütünk. Ezért is készítettem el most nektek ezt a könnyed, karamellás cupcaket. Eszközlista: cupcake forma -TESCO- …

Tovább

Málnás -csupa- sajttorta

A málna szezont kimaxoljuk. Nagyon málnás sajttorta. Az alap egy kókuszos granola, liofilizált málnával, nagyon finom, ropogós, málnás réteg. Ezen a málnás sajttorta, majd egy málna zselé. Végül egy lime-os mascarpone chantillya a dekor, amin friss málna szemek, amikben málna coulis-t töltöttem…

Tovább

Malteser karamellás sajttorta

Imádatos. Krémes, karamellás, ropogós. És igen könnyű készíteni. Mindenféle tippekkel ellátlak, ha nincs ez az a kamrádban, hogyan oldd meg. Ma egy müzlit használunk alapnak, ami nagyon izgalmassá teszi a sajttortát, hiszen egy extra ropogós rétege lesz. Most nem csak vajjal, hanem csokoládéval …

Tovább

Málnás limeos sajttorta-sütés nélkül-

NEM SÜTÜNK!!!!És az egész munka kb 1 óra alatt készen is van, már csak a fagyóban pihentetjük. Kakaós keksz az alap, azon rengeteg friss málna, majd lime-os fehér csokoládés mascarpone hab. Végül nyakon öntjük egy nagy adag limeos málna szósszal, amiben málna szemek is vannak. Őrület, és lete…

Tovább

Joghurtos málna tart

Aki a málnát szereti! Nos aki a málnát szereti vele biztosan nagy barátságot kötnénk. Nekem egyik kedvenc gyümölcsöm. Édesen savanyú ami már önmagában is hordozza azokat az ízjegyeket amiket én nagyon szeretek együtt. Tavaszi, nyári, könnyed desszert, ma ezt fogjuk elkészíteni, receptekkel együtt. …

Tovább

Kekszes nasi

Szóval ma egy dobjuk össze gyorsan és kanbalazzuk kedvünkre. keksz és puding mennyei keveréke ez a desszert, amit én most trifle tálban raktam össze. Gyermekkorom kedvenc desszertje volt ez, mi a vájdlignból ettük ki -a nagy kerek edényt neveztük így- akkor háztartási keksz és vanília pudingból …

Tovább

Málnás gyorsaság : D

Szóval ez úgy történt, hogy…Paul -a kék szemű csuda fickó- kavarintott egy körtés pitét a műsorában. Én ahogy szoktam, mint a mamik, ültem és cikáztak a gondolataim, a pasi is ok a pite is ok.. jajj istenem de rossz helyen vagyok én : D Aztán felpattantam és nekem ez kell! bMindekttő, mondjuk …

Tovább

Eper torta-gyors nasika-

Egy nagyon gyors és extra finom epres tortát hozok. Semmi faxni, egy breton az alap, azon chantilly és sok friss eper. Roppan az alja, azon a puha, lágy chantilly a sok eperrel. Extra a habcsók, ami egy kis ropogós részt ad még hozzá. Túl sokáig ne tároljuk, mert ah abcsók felázik, illetve az …

Tovább

Kakaós karamellás financier falatka

A financier egyik kedvenc alap darabom, mert nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és sokáig friss marad a sok vajnak köszönhetően. Izgalmas kissé mogyorós íze a pirított vajnak köszönhető, amit nem feltétlen kell megcsinálnunk, viszont javaslom, mert egészen más ízt kapunk így. Ma kakaósat ké…

Tovább

Ide Süss 2. rész

A második napon már mélyvíz volt a javából. Angéla desszertjét kellett készítenünk, amit elsőre is imádtam, és könnyű is volt készíteni, hiszen jó recept, szuper leírással, igaz ezt azt kihagyott belőle, hogy csekkolja ki mit tud. Aznap mindne oylan könnyen ment, talán túl könnyen is, ott …

Tovább

Pisztáciás málnás falatka

A financier egyik kedvenc alap darabom, mert nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és sokáig friss marad a sok vajnak köszönhetően. Izgalmas kissé mogyorós íze a pirított vajnak köszönhető, amit nem feltétlen kell megcsinálnunk, viszont javaslom, mert egészen más ízt kapunk így. Ma pisztáciás…

Tovább

Most akkor a tojás vagy a nyúl?

Pitét sütöttem és maradt tésztám. fagyasztani már nem volt kedvem, szóval adott volt a szitu. Szépen megsütöttem, kapott egy nagy adag sárgabarack lekvárt, porcukrot és kész. A LIDl lekvárja isteni, kellően savanyú, finom. A keksz frissen roppanós, aztán kissé megpuhul a lekvártól. Az enyémnek…

Tovább

Almás pityke Húsvétra

Gondoltad volna, hogy az almás pite mehet Húsvétra is? Bizony mehet. Nyuszis dekor és tiszta Húsvét. Lehet csavarni rajta, mondjuk pár csokitojást eldugni a terrinben, vagy bármi húsvéti izgalmat belecsempészni. Én maradtam a klasszikus kedvencünknél, a lekvár és dió párosánál. Eszközlista: …

Tovább

Kinder Bueno sajttorta

A Bueno olyan finom. krémes, ropogós és nagyon nutis. Ezért ma egy “szottyos” babapiskóta alappal indítottam, izgalmas része a desszertnek ez is. Azon Nuti mousse, majd ostya, ez hivatott a ropogós részt képviselni. Majd ismét babapiskóta és a mousse. A dekor egy mezei chantilly -vaníliás tejszính…

Tovább

Nyúlból lett kapibara : )

Hogy ennek a sütinek története van, az biztos. Nyuszis cukiságnak indult és egy vizi disznó lett belőle. Szóval úgy indult, hogy áll a nyúl, tök cuki volt, de nem fért be állva a formámba. Ok, akkor ugráljon az a nyúl. Elfektettem, fusson csak kedvére…. Mikor kihűlt, felvágtam.. kerestem én …

Tovább

Almás fánk

A fánk az minden mennyiségben jöhet. A choux au craquelin kedvenc, mert izgalmas roppanós réteg is van rajta. Ma alma ragut kapott tölteléknek és egy kis mascarpone chantillyt, semmi extra, de ízben nagyon erős. Az alma választása roppant fontos, én Grannyt válaszottam, mert kemény a húsa és kel…

Tovább

Pisztáciás barackos sajttorta

A pisztácia és a sárgabarack örük páros számomra. Ezért ma egy ilyen tortát álmodtam meg. Gyömbéres kekszmorzsa az alp, finoman csíp, fűszeres, izgalmas. Azon egy réteg jó sárgabarack lekvár, akár házi is mehet, de nekem most LIDL lekvár került bele, az is finom, savas. Erre csüccsen a pisztác…

Tovább

Mézi krémes sajttorta

Sütés nélkül, tele izgalommal. A karácsonyi mézi krémeket használom el. Jövőre többet veszek, mert isteni. Az alap egy ropogós mézi keksz morzsa, amin a mézi krémes mascarpone csücsül. Azon egy sor babapiskóta, majd egy jó nagy adag mézi krém zárja a sort. Egy baja van csak ennek a tortának…

Tovább

Mézi krémes verrine -pohárkrém-

A mai nap mindenki túrja elő a karácsonykor elraktározott LIDL mézi krémeket. Olyan sokoldalú és oylan finom, én betáraztam azért pár üveggel. Ma egy verrine- phárkrémet- készült a konyhámban. Isteni, karamellás, puha, nyammogós desszert. Nem sütünk, nem vacakolunk semmivel. Babapiskóta az …

Tovább

Snickers sajttorta

A Snickers az egyik kedvenc csokim. Bárhol, bármikor és kb bármennyit 😀 Ezért most megálmodtam a Snickers sajttortát, a tagoknak az ide év a sajttortákról és roládokról szól, szóval titeket sem hagyhattalak ki. Ropogós karamellás keksz az alap, abban csücsül a mogyoróvajas mascarpóne, azon …

Tovább

Tiramisu

A tiramisu sokáig a kedvenc desszertem volt -most is az- mert könnyű elkészíteni. Anno “nyersen” használtam, simán ment bele a tojássárgája… de ha már annyi mindent is tudok, akkor kicsit cifrázzuk. Egészen más állagot kapunk így. Paté a bomb alapot készítünk, de most nem “precízen”, nem m…

Tovább

Sajtos ropogós

Egy isteni, sokáig friss, puha sajtos ropogtatnivalót hozok ma. Kívül ropog, belül omlósan puha. Nagyn finom, gyorsan készen van, és elképesztően gyorsan el is fogy. Szóval, bár nagy az adag, de eláll, illetve elfogy gyorsan. A sajttal lehet variálni, é nfüstölt trappistát hazsnáltam, de jó ch…

Tovább

Mogyorós málnás torta 1 óra alatt

Mi az amit 1 óra alatt “összedobhatunk”? Ez a torta az. A tanulóimnak feldobtam a lasztit akrácsony előtt, hogy kérhetnek még desszerteket, mert van alapanyagom. Nos érkezett is, legyen valami ami 1 óra alatt készen van. Ok 🙂 Mogyorós dacquoise némi alkohollal, vaníliás tejszínhab pici…

Tovább

Narancsos mézis trifle

A trifle az egyik kedvencem, de valahogy nagyon ritkán visz rá a fene, hogy készítsem. Persze, mert macerás. na de most! A piskóta kevergetős, nem habosítgatunk, meg faxnizunk, kevergetünk és sütünk. A joghurt chantilly nehéz, mert kell, hogy érezd amit csinálsz. De nem gond, állj meg többször,…

Tovább

Sós karamellás mogyorós brownie

A brownie önmagában is állat nasika, de egy kis sós karamellel, egy kis mogyoróval és még több csokival… azt hiszem ez a házasság a mennyben köttett. Szaftos, ragacsos, a karamell is ragacsos, roppan a mogyoró és a csokoládé is roppan. Izgalmas, mert a brownie kicsit karácsonyra lett hangolva …

Tovább

Sós karamellás mézi keksz

Az a bizonyos puzzliiiii butor bolt karácsonyi gyömbéres kekszre szerelem lett ahogy kóstoltam. Ezért elkészítettem én is, detto. De egy nagy csavarral, mert itt egy sós karamellás keksz készült. A keksz alapból keksz, ropog, de ha nagyobb méretben készül, vaskosabban, kakor bizony puha marad. …

Tovább

Mézi keksz -puzzle bútoros kari keksze

Az a bizonyos puzzliiiii butor bolt karácsonyi gyömbéres keksze szerelem lett ahogy kóstoltam. Ezért elkészítettem én is, detto. Elképesztően finom, semmi köze a mi mézinkhez, mert ez bizony ropog. Szépen tartja a formáját, nagyon illatos és fel is lehet fűzni, így akár a fa éke is lehet, vagy…

Tovább

Liofilizált málnás kakaós keksz

Egy falatnyi csoda. gazdag mély, telt íz a málna savaival. Tökéletes. Semmi macera, gyorsan készen van, a mártás viszi a leghosszabb időt, hiszen ott csokit olvasztunk, mártunk és várnunk kell, hogy megdermedjen a csoki. Eszközlista: 4 cm-es kör kiszúró üvegedényke Elkészítési idő: …

Tovább

Pisztáciás kifli és pisztácia krémes keksz

Egy tészta két keksz. Isteni íze van. Pisztáciával készítjük, nincs benne sem tojás, sem tejtermék. Ha használjátok a pisztáciakrémet, akkor nem lesz tejmentes, mert a bolti krém tartalmaz tejsavót és tejport. De a reciben javaslok laternatív megoldást. Omlós, ropogós, olyan megfoghatatlan ál…

Tovább

Karácsonyi kevert sok extrával

Akik szeretnek nagyot harapni a karácsony ízéből. Nektek szól ez a sütemény. Puha mint egy klasszik kevert, morzsalékos, lágy, nagyon jó enni. Sok karácsonyi fűszer és még több extra kerül bele, nagyon ünnepi, ízében és kinézetében is. A mandula és a csokicsepp roppan, így a puha süti egy új t…

Tovább

Pekán kocka

Egy gyors, izgalmas és irtó fincsi nasit hozok. A pekándió különleges méyl ízét hozzuk elő, sok finom édes alapanyaggal, szóval egy elég édes nasika, azonban az étcsoki segít a sok cukrot ellensúlyozni. Omlós alapon egy sütős pekán krém. Ez olyan izgi, mert megnő, habos lesz és nagyon izgi. …

Tovább

Kandírozott narnacsos linzer

Nem mondom, hogy gyors keksz, de látványos és nagyon finom. A linzer az alap, kis narnacshéjjal, és egy szép szelet kandírozott narnacs szelettel, majd csokiba is megmártjuk. Igazi ünnepi keksz. Arra figyelj, hogy a narnacs főzésénél alaposan főzd át, hiszen a narancshéj keserű ízét a szirup…

Tovább

Mézi sajttorta

Egy gyors nasikának a receptjét hozom most. Mivel imádjátok am ézi linzeremet, ezért egy tortát is készítünk belőle. gyorsan készen van, semmi extrém előkészületet nem igényel, hacsak azt nem, hogy lassan vadászni kell a mézi krémet a Lidiben 🙂 Az alap a mézi linzer, most több vajjal, nagyon…

Tovább

Mézis piskóta, karamell, nugát ropogós

Egy gyors, egyszerű sütit hozok ma. Mézi fűszeres vajas piskóta, alaposan megáztatva maracuja áztatóval. kegyetlen mennyiségű soft karamell és egy kakaós mogyorós ropogós, ja majd elfeledtem egy nugát ropogós is gazdagítja a desszertet. Gyorsan készen van, bár sok összetevős és van buktatója is, a…

Tovább

Naspolya lekváros mézi linzer

A kihívások kedvelőinek most a naspolya lekváros kekszemet hozom. Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz, igazi karácsonyi ízvilág. Hajrá! A tészta mennyisége sok, de nem kötelező csak …

Tovább

Narancsos gyömbére mézi linzer

Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Lidl-be és vegyünk gyömbéres narancslekvárt, és innentől rém egyszerű lesz. Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz, igazi karácsonyi ízvi…

Tovább

Narancsos marcipán falatka

Gyors nasika, kb minden a kamrából, hűtőből. Nem sütünk, semmi extrém meló, csak lazán. Cserébe viszont egy csodaszép falatka készül, ami akár ajándékba is adható. Nagyon gazdag ízvilágú. Narnacshéjjal, narancslekvárral kevert marcipán rétegek között, Cointreaus, kandírozott narnacs kockás étc…

Tovább

Málnás marcipános falatka

Gyors nasika, kb minden a kamrából, hűtőből. Nem sütünk, semmi extrém meló, csak lazán. Cserébe viszont egy csodaszép falatka készül, ami akár ajándékba is adható. Nagyon gazdag ízvilágú. Málnalekvárral, liofilizált málnával kevert marcipán rétegek között, málna pálinkás, étcsoki ganache réte…

Tovább

Sárgabarackos- pálinkás- mandulás falatka

Gyors nasika, kb minden a kamrából, hűtőből. Nem sütünk, semmi extrém meló, csak lazán. Cserébe viszont egy csodaszép falatka készül, ami akár ajándékba is adható. Nagyon gazdag ízvilágú. Sárgabarack lekvárral kevert marcipán rétegek között, sárgabarack pálinkás, pirított mandulás étcsoki gan…

Tovább

Gesztenye trüffel -fincurka alkohllal-

És egy újabb megúszós nasika, ami lassan desszert kategória, de nem a sok részlet miatt, hanem a csodaszép ízvilága miatt. Ha gyerkők eszik az alkoholt ne tegyük bele. Ragacsos, krémes, narancsos de ezerrel, nagyon izgi. Oylan, csak még egy utolsót. Eszközlista: üveg edény 2 db Elkés…

Tovább

Gesztenyés csók

Na akkor tessék hátradőlni, mert semmi faxni nem lesz. Elkocogunk a Lidibe és felpakolunk ezzel és azzal…. Gesztenyepüré -nem massza- mézi krém -spectaculus- kandírozott narnacs kockák, és a sós karamell likőr. Mondjuk a mézi linzerünket meg kell sütni, de ha lustik vagyunk, mehet bele babapi…

Tovább

Dulce de leche mézi linzer

Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Spar-ba és vegyünk dulce de lechét. És innentől rém egyszerű lesz. Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz,a keksz édes, a lekvár savanyká…

Tovább

Málnás mézi linzer

Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Lidl-be és vegyünk málna lekvárt. És innentől rém egyszerű lesz. Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz,a keksz édes, a lekvár savanykás.…

Tovább

Mézi krémes mézi linzer

Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Lidl-be és vegyünk mézi krémet, a soft verziót. És innentől rém egyszerű lesz. Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz, a Lidli mézi kré…

Tovább

Banános, juharos, csokoládés kevert

Egy gyors nasikát hozok, igazi reggeli vagy uzsi süti, egy pohár kávé vagy tea mellé. Viszonlag gyorsan készen van, semmi faxni és isteni finom. Gazdag íze, a banán nem igazán kiérezhető, mert a csokoládé, mogyoró és juhar hármasa körbeöleli. Nagyon jól áll a kissé karamellás íz a sütinek. E…

Tovább

Málnás étcsokoládés habcsók

A habcsók nekem nem kari, nem szerettem a habkarikát. Elporlott, oylan műanyag íze volt… nem kedveltem.. persze a szaloncukit lezabáltam a fáról 🙂 Na de ha a habcsók finom, az már más tészta. A habcsók önmagában is izgi, de ma megmártottam étcsokoládéban és kapott egy kis liofilizált málnapo…

Tovább

Chilis vörösáfonyás pálinkás trüffel golyók

A trüffel kedvencem. Gazdag étcsokoládé íz, egy kis pikantériával, mert chilit használunk. Füstölt, tehát egy szuper itgi füstös, csípős ízt kapunk. Az extra meglepi az aszalt vörösáfonya amit meggy pálinkába áztatunk. Őrületes cucc. A trüffelek alapvetően ganache alapok, az arányokat bát…

Tovább

Tiramisu golyók

A tiramisu szerelmeseinek. Én sokat készítettem régebben, és mindig karácsonyra hangoltam, narancshéjjal jól megbolondítva. Most is kapott nem kevesett, és egy kis alkohol is befigyel. Maradék piskóta lett elhasználva, amit a fagyóból vettem ki. Csak össze kell mindent keverni. Isteni finom <3…

Tovább

Mogyoróvajas sós karamellás golyók

Most van itt az ideje, hogy a fagyóban pihenő maradék, leeső piskótákat elhasználjuk ha közben nem tettük volna. Minden sütésnél van egy kis leeső, ezeket én lefagyasztom és pohárdesszerthez vagy ilyen kis falatnyi nasikhoz használom el. Ez a golyócska a mogyoró imádóknak készült, mint én. Csu…

Tovább

Mandarinos mákos

Egy gyors kis nasika. Omlós, mákos, igazi karácsonyi. Én most mandarin curdöt készítettem, mert mindenki citromosat tol minden mákos dologhoz. Nagyon izgi am andarin is, de ha túl édes a mandarin kell, hogy savasítsuk. Most citromsavat használtam, szóval kóstolj te is, mert savassá kell varázsolni…

Tovább

Diós kakaós keksz

Egy gyorsan és könnyedén készíthető kekszet hozok ma. Izgi, mert diót is tettem bele és így nem egy száraz roppanós kekszünk lesz, hanem kissé omlós, gazdag dió ízzel, ami mint tudjuk a kakaóval remek páros. Már karácsonyi verzióban, fahéjjal, naranccsal, illatosan, finoman. Én nem dekoráltam, …

Tovább

Kókusz csók

Ha szereted a kókuszt, ezt a sütit, kekszet -mert ahogy áll változik az állaga- szóval ha kókusz fan vagy ezt imádni fogod. Kis egyszerű, omlós, kissé a kevert tésztára hajazva, sütőporos cucc, amiben jó sok kókusz van, egy csipetnyi tonkával -mert azt annyira szeretem- és a végén mártva és spi…

Tovább

Karácsonyi kekszek -kezdőknek is –

Fogadjátok szeretettel a karácsoniy keksz válogatásomat. INGYENES receptjeim. Én ilyenkor -igaz november van- de már nem bírok magammal és egy kis ünnepi hangulatot csempészek a konyhába. Csak kekszek, semmi extrém, de oylan jó beleharapni mindbe. Szóval süssetek, csipegessetek és készüljün…

Tovább

Fügés linzer

UUUUU a linzer mindneki kedvence… asszem… nekem biztosan. Omlós, izgi, és ha egy jól megválasztott lekvár kerül bele, akkor ünnepi nasika lesz. ma egy házi füge lekváros linzit hozok, nagyon izgi. karácsonyi asztalra is mehet a szépséges színe miatt. Ha nincs fügéd, lekvárod… akkor bá…

Tovább

Fahéjas diós tekercs

Hangolódjunk a karácsonyra. Megosztom veletek ezt a kedvenc karácsonyi kekszem receptjét. Nagyon finom, irtó gyorsan készen van, és az a gond, hogy irtó gyorsan elfogy, mert eteti magát. A dió bármilyen más magra cserélhető, nagyon izgi íze van. Érdemes dupla adagot készíteni, nem kell hűt…

Tovább

Körtés mogyorós -kari

Egy igazi karácsonyi meglepetés. Bár ilyen ízvilágot nem kértetek a fb oldalon, de megleplek benneteket ezzel a finom karácsonyi ízvilágú desszerttel. Összetett, izgalmas ízvilág, körte , mogyoró és karamell hármasa. A körte lekvár egy kis pálinkával erősítve, nagyon finom a Vilmos körte pálinka…

Tovább

Sós karamell puding….

Minap este “bámultuk” a főzös csatit és a kani olyan desszertet rittyentett oda, hogy na. Hadovált a romantikáról, meg a pohárról, meg mindneről én meg tátott szájjal lestem minden mozdulatát…. Jó kani volt na,, szóval néztem is meg nem is.. de A kölyök lecsapott:”Anya, ugye te is tudsz ily…

Tovább

Kovászos kalács

Elkezdtem kovásszal dolgozni. Egyszerű oka van, baromi drága lett minden, és kissé el is bizonytalanodtam a sok élelmiszer visszahívás miatt, hogy valójában mivel etetnek bennünket. Szóval tanfolyam is volt, majd egy nagyon kedves barátnőm segített csiszolgatni a kezdetekben nem létező tudásomat.…

Tovább

Citrom torta

A nyár végére belehúztam… Én ahogy mondtam nyáron a gyerek és semmi más… Nem sütöttem 1 teljes hónapon át, erre ma döbbentem rá, mikor a fotóimat mentettem le és mappáztam.. az augusztus volt nincs, nincs ilyen mappa… de nem is baj. Ezért itt a végére felvértezve mindennel, két torta is ké…

Tovább

Barackos gyors

Én ezzel most nem is csinálok semmit.. hiszen letölthető volt a nyáron így … Szóval fogadjátok szeretettel a barackos gyorsat. Isteni finom és baromi gyorsan készen is van.…

Tovább

Kávé torta

A sercegős vajkrémet én sem szeretem. A finom vajkrémet azonban igen. Sokáig messzire elkerültem, hiszen anno mikor lekezdtem a cukrászat iránt érdeklődni vaj és porcukor keveréke már nekem vajkrém volt. 😀 Tömény, borzalom tömény és… szóval nem volt az igazi. Aztán jöttek a habos vajkrémek…

Tovább

Reszelt túrós

A reszelt túrós gyermekkorom egyik nagy kedvence. Nálunk nem voltak flikk-flakkos sütik, a nagyim mákos kaláccsal vett le a lábunkról, édesanyám már azért belecsapott a lecsóba és modernebb sütiket is sütött. A reszelt túrós igazi kedvenc volt, mert kakaós, mert sok túró van benne és mert az egé…

Tovább

Ide Süss 3. rész

Aznap a maglisztek volt a feladat. Én nem is gondoltam túl a dolgot, hiszen a rizsliszt kb úgy viselkedik mint a BL55. Ezt jó tudni ugye a Gm konyha miatt. <3 Szóval egy kedvencemet készítettem kissé kicsicsázva, mert egy falatka fincsi piskótát nem tolhatok oda a zsűri elé, hogy nézzétek csa…

Tovább

Ide Süss 1 rész

Az első nap. Istenem, de rég is volt. Lassan 4 év távlatában… Érdemes tudni, hogy volt anno egy megkeresésem a műsor részéről de akkor sehogy sem fért bele az időmbe. De kértem, hogy hogyha indul ismét, akkor keressenek meg, mert szeretnék indulni én is. Tehát eljött a pillanat, újra megk…

Tovább

Csokoládé tart

Egy olyan tartot hozok ma amitől becsurrant bárki aki a csokit szereti. Előljáróban annyit, hogy ez egy csokoládés tart -sablé- és nehéz vele bánni, szóval gatyákar felkötni, de a tippjeimmel menni fog. Mert ugye a sablé nem ilyen típus, és nem is ennyire lágy, de mondom, megoldható egy kis odaf…

Tovább

Levendula-sárgabarack-marcipán-limoncello

Ti kértétek, én megsütöttem. A 4 hozzávalót ti javasoltátok, én pedig megsütöttem a tortát. Szóval tessék bátran javasolni ízeket, én pedig lelkesen sütöm. Amit megálmodtam ezekből az ízekből: Levendulás omlós, vele sült marcipán krém és barack ragu. A Limoncello pedig mousse formájáb…

Tovább

Lamington torta

A kókusz kockát mindneki ismeri! A lamington detto, csak csicsázva és tortát is készítenek belőle. Ma egy tortát álmodtam meg én is, oylan kis könnyed, nincs vele sok melő és nagyon finom, viszont hagyni kell összeérni. Valójában másnap volt a legjobb, krémes, lágy, oylan rágni sem kell tort…

Tovább

Meggyes mákos mézes

Szuper izgalmas ízeket választottatok most. A fb-on már egész régóta kint a rögzített poszt, bárki kérhet. Annyi dolgotok van, hogy megírjátok miylen ízvilágot képzeltetek el, én pedig megvalósítom. Ezek a receptek ingyenesek. <3 Most a mák, meggy, mascarpone, tonka és méz volt az ízvilág…

Tovább

Almás pityke kicsicsázva 😀

Én ezen már semmit sem változtatok, max nem teszek bele ennyi mindent. Az almás piténk az almás piténk. <3 Terrine-el készítem, mert így sokkal finomabb, izgalmasabb íze van. ha kedvem van és van itthon midnen extra, akkor megy bele marcipán, dió, lekvár… mikor mi van itthon. Az almához so…

Tovább

Barackos lusti

Ma egy igazi lusti desszeret hozok. Nem, nekem sincs mindig főzni, kevergetni, van, hogy csak úgy ami otthon van abból készítek valami finomságot. Most ez egy igazi kényelmi torta, hiszen nem főzünk, a mikrót használjuk csak. A barackról szól a torta, baracklekvár, barack szeletek, barackos …

Tovább

Kakaós narancsos joghurtos kalács

Kénytelen voltam sütni egy sima kalácsot is. Tegnap a mákos uygan nagyon finom volt, és én kifejezetten oimádom, mert dől belőle a mák, a kölyök azonban nem rajongott ennyire. Vitte ugyan kajcsinak a suliba, de nem ette meg az egészet. Láttam nem ok valami, szóval készítettem egy simát is. E…

Tovább

Mákos kalács -mert imádjuk-

Egy olyan kalácsot hozok ma nektek, hogy bepisiltek. Maga a kalács tészta egy nagyon lágy, könnyed joghurtos kelt. Ez már önmagában is isteni, a görög joghurt egy kis extra ízt ad hozzá, mivel a keltekhez nem igazán használunk joghurtot, így a tészta nagyon lágy, nagyon puha és izgamas lesz a sü…

Tovább

Barackos isler receptem

Az isler kedvencünk. Kicsit talán rég készítettem, isten tudja miért. Minap azonban ismét rávettem magam, pedig annyira gyors és egyszerű készíteni. Vettünk 2 db-ot egy üzletben és jajjjj de nem volt finom. Műanyag ízű… nem volt jó. Ezért nekiduráltam magam. A kölyök segített méricskéln…

Tovább

Ricottás maracujás torta húsvétra

Tudtam, hogy valami kimaradt. 😀 Leírást nem írtam. Na de most. Szóval egy gyors, könnyen készíthető maracujás ricottás torta receptjét adom nektek Húsvétra ajándékba. nagyon finom, friss, üde torta, és nagyon könnyű készíteni. Olyan mint a klasszisk sajtotrta, csak ez nem mascarponéból ha…

Tovább

Liszt és tejmentes csokitorta

Az a bizonyis netes reci. Ma a gm csopiból feldobta Évi bejegyzését a face, és morcosan taglalta, hogy mennyire jó lett volna haaaa…Egy netes recit próbált ki, egy lisztnélküli csoki torta lett volna. Lapos lett, fura lett… ő is érezte, hogy nem ok, növelte ő is a csokit csak nem eléggé. Engem v…

Tovább

Meggyes csokis húsvéti torta

Egy izgalmas, nagyon élménydús tortát hozok most nektek. Málnás indult volna, de isten tudja miért nem volt megírva a zacskó amiben a pürém volt. Mindenre ráírom mindig, hogy mi van benne, tegnap azonban vakon repültem. Színre ok, illetra kb, ízre málnás, savanykás… Majd mikor elkezdet mfelfő…

Tovább

Túró torta sós mogyoróval

Gatyikákat felkötni, érkezik egy olyan torta amit vagyi mádni fogsz vagy utáni. A túró a hhűtőben lassan lejárt volna -már egy ideje rákattantunk túrógombócra, de már nem éreztem kéztetést egy újabb nagy adaghoz, és a túró meg csak tiktakkolt a hűtőben. Mi legyen, mi legyen, el kell használ…

Tovább

Piskóta gondok

A facebookon minap este indítottam egy izgalmas feladatot. A PISKÓTA a téma. Kitettem egy fotót amin ugyanaz a recept, ugyanaz a hőfok minden egyforma, kivétel egy dolgot. Egyetlen egy követő találta el a hiba okát. Rengeteg tipp érkezett, az édesítőstől kezdve a vizes piskótán át……

Tovább

Köles-körte-csokoládé -GM-

Kértétek, megszületett. <3 A fb-on még mindig tart az akció, hogy ti jelöljetek meg ízeket, én pedig elkészítem. A tortaiskoal fb oldalán rögzített posztban van erre lehetőség. Ma egy köles-körte-csokoládé hármasára esett a választásom. A köles puffasztott formában kapott helyet a…

Tovább

Cukrásznak születni kell?

Nem is tudom, hol kezdjem… Én cukrásznak születtem? Nem hiszem, bár voltak jelek, mert a homokozóban is tortákat készítettem -persze mert pörköltet nehéz kivitelezni homokból – indultam egy süti versenyen a gimiben… szóval akkor én cukrásznak születtem? 😀 Pályafutásom a sütikkel egész rég…

Tovább