Ki vagyok én

Szia,

Nagy Violetta vagyok.

Hét éve estem szerelembe a cukrászattal. A kezdetek mondhatom nehezek voltak, fogalmam nem volt semmiről. Tényleg, komolyan mondom, semmiről. A kisfiam szülinapi tortája előtt álltam, hogy szeretném én elkészíteni, hiszen ez az első, ez nagy nap! Minden tudás nélkül tortát sütni, izgalmas kihívás volt. Sikerült összeraknom a tortát. És ott abban a pillanatban elindult valami féktelen kíváncsiság, hogy mindent megtudjak ami a tortákkal, piskótákkal, krémekkel, díszítéssel kapcsolatos.
Számos piskótán túl, eljött a kísérletezés ideje is ami nagyjából négy éve kezdődött. Mára meg vannak a kedvenc piskóta- saját piskóta receptjeim- ami pontosan oylan amit mi szeretünk. Szaftosak, puhák élmény beleharapni.
A krémeknél is indult kísérletezés viszont az csak mostanában indult el. Nem véletlen, hiszen kellett az a technikai tudás ami nélkül esélytelen lett volna a kísérletezés.

Számos küldöldi online tanfolyam elvégzése után bátrabban álltam neki a torták készítésének. Itthon is elmentem jó pár tanfolyamra, hogy a tudásomat bővítsem. Az esztétikai érzékemet tovább fejlesszem.

2017-ben elvégeztem a cukrász tanfolyamot. Hivatalosan is CUKRÁSZ lettem.

Nem volt tervben a szakmában elhelyezkedés, de már akkor vonzott a tanítás online formája. Igaz ez a képzés mivel felnőtteknek szól, kicsit olyan volt mintha átrohantunk volna a cukrász könyvön. Ami nem is baj, hiszen ez is olyan mint a vezetés, kapsz alapokat aztán igyekezz egyedül megoldani a további helyzeteket. A könyvünket szerettem, hiszen számos klasszikus -sőt szinte csak klasszikus-recept található benne, ami kellő inspirációt ad az újragondolásokhoz. A könyv ALAPOKAT, alaptudást ad ami nékül nem létezne semmilyen desszert.2017-ben elköltöztünk a belvárosból egy csodaszép otthonba. Ahol durván fél évig nem volt konyhám. Nagyon rossz érzés volt, hogy sütnék de nem tudok hol. Aztán elkészült a konyhám. Ebben a pillanatban elindult valami bennem ismét. A kényszerpihenő jót tett, hiszen egy egészen új irányt vettem a cukrászatban. A torták már nem vonzottak. A francia cukrászat viszont igen.

2018-ban az IDE SÜSS sátrában süthettem. Ez egy olyan életreszóló élmény volt ami beégett a retinámba. Találkozhattam a példaképemmel és tanulhattam is tőle. A verseny során valami olyan történt velem amit máig nem értek. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. És a szó legjobb értelmében véve. Valami megváltozott, nagyon megváltozott. Nem tudom, hogy az a tudás akkor és ott érett meg, vagy a sok dícséret segített át azon a ponton ahol álltam. Meglódultam a tányérdesszertek felé. Olyan bizalmat fektettek belém a verseny során a zsűri tagjai, a műsorvezetők, hogy ebből a mai napig táplálkozom.


Az utam, ahogy visszanézek folyamatos tanulással és kísérletezéssel telt. Most találom meg az én utamat, az én stílusomat az én ízjegyeimet. Nem hétköznapi ízek ezek, sós, borsos karamell, rózsaborsos málna mousse, bazsalikomos lime-os krém, orgona krém….és sorolhatnám még.

Példaképeim között számos itthoni cukrász, pâtissier, pastry chef és számtalan francia pâtissier, pastry chef van. Az ő munkájuk inspirál, az ő kitartásuk, és néha őrültségük visz engem is előre. Az idei év hozott számomra egy igazán szuper élményt, az instagramon francia cukrászok “követnek”. Nem szeretem ezt a szót, nem követőként tekintek rájuk, hanem olyan emberekre, nőkre, férfiakra akiknek tetszik a munkám.

A 2019-es év még hozott nekem valamit. A teljesen önálló gondolkodást technikákról. Eddig is szerettem egyedül gondolkodni, mit hogyan lehet megoldani, de ez az év egy áttörés számomra. Meglátok egy desszertet, egy tortát és némi gondolkodás után el tudom készíteni. Ehhez kell a szakmai, technikai tudás.


2021. Egy teljesen új vonalat hozott az életembe. Mivel a kisfiam ZOOM órákon vett részt, ezért merészet gondolva, elindítottam én is ezt a típusú tanítást. Hiszen szinte egyenlő a személyes találkozással, de az otthonod kényelméből a saját eszközeiddel tanítalak meg mindenre. Kattints és csekkold milyen tanfolyamok indulnak.

üzenj nekem

Mi az amit tanítok

A francia cukrászat szerelmeseinek az ÚJ TECHNIKÁKAT, az új alapanyagok használatát.
A francia cukrászat nekem szerelem:
– mert könnyed minden desszert
– mert nagyon sok izgalmas technika tanulható
– mert végtelen ötletek tárháza

Legyen neked is szerelem!
TORTAISKOLA-MERT MINDEN MEGTANULHATÓ!

3000 izgalmas recept, több 100 videó segíti a tanulásodat!

Tökéletes mousse torta

A mousse torta felépítését, melyik réteg hogyan következik, mire kell figyelned

Glazeart

Glaze -tükörglazúr- készítése és glazeart technikák

Torta

Tökéletes PISKÓTA, KRÉMEK és a tökéletes SARKOS BURKOLÁS

Sütemények

A francia cukrászat remekei, szeletek, falatkák, tányérdesszertek. Macaron tészták és töltelékek.

Bonbon

Bonbon készítése, töltés és dekorációs technikák. Töltelékek készítése.

Mentes desszert

Mentes, vegán desszertek

Like this: