Túrós pite extrával
A túrós pite -meg kb minden ami túrós- az kedvencünk. Túrós tészta, túró gombóc, túrós pite, túró torta…. túró bármilyen minőségben -főzve,sütve- és…
Mert minden megtanulható
A túrós pite -meg kb minden ami túrós- az kedvencünk. Túrós tészta, túró gombóc, túrós pite, túró torta…. túró bármilyen minőségben -főzve,sütve- és…
Extra csokis, nagyon szeretjük és szuper gyorsan készen is van. Csak kevergetünk, sütünk, A csokoládét jól válasszuk meg, mert alapvetően ezen múlik …
Volt szerencsém egy degusztációs menüt kóstolnom, így a főzés iránti szenvedélyem az egekbe szökött ismét. Mert alapvetően 3 napra főzök előre, semmi …
A füge szezonját maxoljuk ki. De ne csak a gyümölcsöt használjuk, hanem a levelet is. Nagyon különleges ízvilága van, kissé fügés, de zöld íz. A tányé…
Izgalmas, korántsem megszokott citrom tart érkezik ma. A citrom és a mogyoró remek páros. A tart tészta aljába egy pralinés ostya ropogós került, arr…
Ha már gondoljuk…. akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan gondoljuk újra a desszeret! A klasszikus desszertek újragondolása izgalmas és inspiráló k…
A művészet a konyhában: MACARON készítés és trükkök A francia konyhaművészet egyik legfényesebb csillaga a macaron, az ínyencek kedvenc édessége. F…
Felmérést végeztem a tanulóim körében, mert kíváncsi voltam ki miért érkezett, mi tetszik, vagy tetszik-e egyáltalán amit belépve találnak a tortaisko…
Aki a mogyorót szereti rossz ember nem lehet. Na nekem a törökmogyoró egyik nagy kedvencem. Gianduja, Nutella…. ugye ugye… : DA praliné is kápráz…
A szeder és lime őrült páros. Savasak, izgalmasak, a lime kis egzotikumot ad a szederhez. ma ezen a vonalon haladtam. Puha piskóta lapokat kentem meg …
Maxoljuk ki a meggy szezont amíg elérhető. Izgalmas ízpár a csokoládé és a meggy, hiszen az egyik kesernyés a másik erősen savas. Azonban egy édes mac…
Izgalmas, erősen keleties ízvilágú torta a füge és a rózsavíz miatt. Kakaós csoki cseppes piskóta lapokat kenünk meg füge sziruppal -házi -majd arra l…
Ez a torta ÉLŐBEN készült a tortaiskola tagoknak fenntratott zárt fb csoportban. Igen 1:15 perc alatt meg is voltam vele. Persze a hűtést nem számol…
Érdemes-e újragondolni egy klasszikus desszertet?Ha érdemes -márpedig éredemes- akkor hogyan gondoljuk újra? Gyere megmutatom én hogyan gondolkodom…
Na de mi is kell nekünk -nektek- ha el akarjátok kezdeni az otthoni cukrászkodást. Nyugi, nem rabolunk le semmilyen boltot, csak ésszel! <3 Alapvet…
Nem kertelek, zanzásítva jönnek a tanulóim véleményei és munkái.Hihetetlen boldog és nagyon büszke vagyok mindannyiukra, hiszen elképesztően nagy utat…
Gyere kukkants be, hogyan néz ki a tanfolyamom. Mit és hogyan tudsz tanulni egy év alatt. Milyen lehetőségeid vannak. A sikeres előfizetés után …
A desszertek művészetét tekintve a francia cukrászat egy olyan varázslatos világ, amely mélyen beleivódott a kulináris hagyományokba és kultúrába. Min…
A travel cake egy utazó sütemény, mert hűtés nélkül is eláll igen sok napig. Ez, ebben a formában már hűtős -a mascarpone hab miatt- 2-4 napig eláll. …
A zserbó kedvencünk. Sokáig tartott eljutnom addig, hogy az én zserbóm is legalább olyan finom legyen mint a nagyié. De ha már olyan finom, akkor visz…
Az egzotikus tartokat már kb mindneki unja…. Mert kókusz , meg sablé, meg krém…. na én most gondoltam egy merészet és nem frangipane került a tart…
Ez egy egyszerű kis tart. Sablé alappal, karamellás csokoládéval és vajjal összefogva -ugye ismerős a sütés nélküli desszertekből- nagyon izgalmas, me…
Gazdag mogyorós ízvilágú nagyon csokoládés tortát hozok ma. A ROYAL ihlette ami mogyoró és étcsokoládé. Kakaós vajas lapok között -aminek az alja mogy…
A ROYAL torta egyik kedvencem. A mogyoró és étcsokoládé nagyon izgalmas páros. Ma egy macaront álmodtam vele. A macaron kagyló mandulás, de készít…
Friss, üde ,savas és ahogy már írtam a Facen, nagyon izgalmas az erdei a tonkával. A tonkbaba egy különleges fűszer -egy bab- alig kell belőle, mert i…
Friss, üde, savas SÜTÉS NÉLKÜLI SAJTTORTÁT hozok ma. Minap hozzájutottam igen kedvező áron a maracujához, így nem volt kérdés, hogy desszert is lesz…
Egy szuper izgalmas és nagyon finom tortát hozok nektek. Sablé alappal, amin vaníliás ganache montée csücsül, amiben yuzu fluid teszi extravagáns …
Hogy az alapvetően mandulás macaron miért kap mandulás krémet? Khmmmm.. nem tudom! Mert csillámpóni vagyok. és elég izgalmas csillámpóni, mert nagyon …
A cupcake -nem muffin- egy gyors, egyszerű és finom nasika. Túl sok macera nincs is vele, gyorsan elkészíthető, nem igényel őrület szakmai tudást. leg…
Nem titok, az egyik kedvenc macaronosomnál kóstoltam a maracujás verzióját. Finom volt, ezért sürgősen saját is kellett. Így született meg a málnás…
A málna szezont kimaxoljuk. Nagyon málnás sajttorta. Az alap egy kókuszos granola, liofilizált málnával, nagyon finom, ropogós, málnás réteg. Ezen a …
Imádatos. Krémes, karamellás, ropogós. És igen könnyű készíteni. Mindenféle tippekkel ellátlak, ha nincs ez az a kamrádban, hogyan oldd meg. Ma eg…
NEM SÜTÜNK!!!!És az egész munka kb 1 óra alatt készen is van, már csak a fagyóban pihentetjük. Kakaós keksz az alap, azon rengeteg friss málna, maj…
Finom, izgalmas vegán torta. Ha elég a sok édesből és egy kis könnyed nasira vágysz. Karamellás íz kiséri végig a desszertet. Nagyon könnyed, üde, …
A kávé egyik lételemem, kell is sok esetben. Szóval kedvenc ízem a maga kesernyés testes ízével és a macaron édességéhez nagyon jól passzol egy kis ke…
Ínycsiklandó tortácskával jelentkezem ma. Nagyon összetett tortácskák, amik ízekben frenetikusak. Mogyorós keksz az alap, ezen csücsül a pisztácia…
Habos, csuszpájzos desszertet hozok ma. A kedvenceim egy tortában. Gazdag brownie alap egy kis kakaóbab törettel, ez extra ízt és ropogást ad a b…
Egy különleges macaronra invitállak téged. A fekete ribizli íze megosztó, én nagyon szeretem, bár sokáig nem voltunk jó viszonyban, mert oylan fur…
Egy ízbombát hozok ma. Citrom és ribizli. Képzeld a macaron kagyló is citromos. Szóval ebben a fincsi macaronban egy citromos ganache és egy savas r…
Ez a megunhatatlan desszert. Annyi verziót tudnék készíteni belőle, hogy csak na. Ma elrigaszkodtam teljesen a valóságtól, viszont mindent megtartott…
Aki a málnát szereti! Nos aki a málnát szereti vele biztosan nagy barátságot kötnénk. Nekem egyik kedvenc gyümölcsöm. Édesen savanyú ami már önmagában…
Megvettem a Cukrász szakmai ismeretek könyveket, mert nagyon izgatott, hogy mik lesznek benne. Sok jót hallottam, szóval kellett nekem is. Tényleg j…
A ribizli a savaival tökéletese illeszkedik a mangó kissé semleges ízéhez. Ezért bátran lehetnek párban, mert a mangó ad egy kis extrát a ribizlih…
Nagyon málnás, nagyon finom. Az alap sablé breton, egyik nagy kedvencem. Kívül ropog, belül szaftos, izgalmas állagú alap. Mos tnarancsosan készí…
Ha már szezonja van, készítsünk valami meglepőt. A rebarbara leginkább az eperrel van párban, én most málnát használtam. Buggyantott rebarbara, ma…
Ha szereted a mogyorót, karamellt és csokit, ezt a tortát imádni fogod. Jó kis szaftos, szottyogós, de nem az áztatótól, hanem a soft karamelltől. Kak…
Szóval ma egy dobjuk össze gyorsan és kanbalazzuk kedvünkre. keksz és puding mennyei keveréke ez a desszert, amit én most trifle tálban raktam össze. …
Szóval ez úgy történt, hogy…Paul -a kék szemű csuda fickó- kavarintott egy körtés pitét a műsorában. Én ahogy szoktam, mint a mamik, ültem és cikázt…
Ízesített macaront már készítettem, málnásat is, de most egy másik technikát választottam. Málnás a macaron, amibe maracujás francia vajkrémet töltött…
Ínycsiklandó! ha szereted a gezstenyét azt a tortát imádni fogod!Finom piskóta lapok között gesztenye krém és szeder lekvár csücsül. Minden lap alapos…
Ez a torta egy meglepi torta volt. A kisfiam- aki már azért egész nagy : ) – volt ovijában bulit szerveztek, minden évben megrendezik, mikor mire gyűj…
A Prágai torta olyan szinten lett kedvencünk, hogy ismét készítettem. De most egy kis málnával bolondítottam. A piskóta kakaós, gazdag málna áztat…
Sok sok évvel ezelőtt egy fotózásra készült ez a tortám. Barátnőm profi fotós volt, a kislánya szülinapjára kérte, lebartereztük, én adom a tortát, ő …
Ma egy nagyon izgalmas tortát hozok, ami nem is időigényes, nagyon szaftos és irtó fimom. Egy szuper könnyű felvert az alap, amit 5 lapba vágunk. E…
Egy nagyágyút hozok ma. A sajttorta vonalon megyünk most is, de most egy gesztenyés sajttortát hozok. Az alap egy gazdag étcsokoládés brownie, ezen…
Utolsó üveggel vettem elő. megtiszteltem egy nagy ívű tortával a karácsonykor bevásárolt mézi krémemet. Ha nincs méz ikrémed -LIDL- akkor a Lotus kek…
A citrom tart kedvencem, bármilyen formában. Jó savanyú és ez imádatos. Ma egy lime-al mélyített citrom tartot készítettem. A lime illata, íze nagyon…
Egy nagyon gyors és extra finom epres tortát hozok. Semmi faxni, egy breton az alap, azon chantilly és sok friss eper. Roppan az alja, azon a puha, l…
A sajttorta! Ma ribizli és citrom meseszép párosával. A megszokott izgalmas mandulás morzsa az alap. Ezen pihen a ribizli lekvár -házi- amin a citromo…
Egy nagyon csokis tortát hozok ma. Igen olykor megyünk a klasszikus, nemzetközi, itthoni….édességek felé is. Egy egyszerű kakaós piskóta az alap, a…
Egy nagyon csokis tortát hozok ma. Igen olykor megyünk a klasszikus, nemzetközi, itthoni….édességek felé is. Egy egyszerű kakaós piskóta az al…
A financier egyik kedvenc alap darabom, mert nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és sokáig friss marad a sok vajnak köszönhetően. Izgalmas kissé …
A második napon már mélyvíz volt a javából. Angéla desszertjét kellett készítenünk, amit elsőre is imádtam, és könnyű is volt készíteni, hiszen …
A financier egyik kedvenc alap darabom, mert nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és sokáig friss marad a sok vajnak köszönhetően. Izgalmas kissé …
Egy gyors nasika? Mondjuk nem is annyira gyors, sok idő a habos ganache hűtése, de megéri minden pillanatát. Friss, üde desszert. ha hagyjuk állni…
A túró és a mogyoró az isteni páros. Készítettem már túrós mogyorós tortát, sós mogyoróval, valami hihetetlen ízvilág. Ezért most egy túrós mogyor…
A tejcsokoládé és a szeder klasszikus és nagyon izgalmas páros. A szeder fanyar savai a tejcsokoládé lágy édes ízével tökéletesen passzolnak. Ma…
Ez egy extra torta. Ízeit tekintve üde, tavaszi, friss, mert eper és citrom a főszereplő. A csavar a dekorban van. A piskóta. <3 Ez a csíkozás…
A mennybe menetel. Ma a banános sajttortátámat hozom. A banán csalafinta ízét szuperül előhozzuk, nagyon finom. A mandulás házi morzsán csücsül a ka…
Gazdag, telt és mély íze van. A lényeg itt a csokoládé választás. A Cacao Barry 70%-os Ocoa étcsokoládéja hihetetlen finom, gazdag, kesernyés kissé gy…
Ennek a tortának sztorija van, nem is akármilyen. 1-2 hónappal ezelőtt a fejlesztésen történt az eset. Ücsörgök, várom a gyerkőmet, dolgozom, ablak l…
A pezsgő mindig jó választás. : ) ma egy pezsgő mousse tortát álmodtam meg. Diós hibrid dacquoise piskótán csücsül a mangó cremeux. Ezen a pezsgő…
Pitét sütöttem és maradt tésztám. fagyasztani már nem volt kedvem, szóval adott volt a szitu. Szépen megsütöttem, kapott egy nagy adag sárgabarack…
Gondoltad volna, hogy az almás pite mehet Húsvétra is? Bizony mehet. Nyuszis dekor és tiszta Húsvét. Lehet csavarni rajta, mondjuk pár csokitojást eld…
A Bueno olyan finom. krémes, ropogós és nagyon nutis. Ezért ma egy “szottyos” babapiskóta alappal indítottam, izgalmas része a desszertnek ez is. Azo…
Hogy ennek a sütinek története van, az biztos. Nyuszis cukiságnak indult és egy vizi disznó lett belőle. Szóval úgy indult, hogy áll a nyúl, tök cuk…
A Húsvétra készülve egy kis fröcskölt macaron is készült. De nem is ez az izgalmas benne. Új ganache technika. karamell ganache, ami egyrészt baromi…
Egy kis cukiság. Egy izgalmas, krémes vaníliás ganache a töltleéke a macaronnak, de itt inkább a dekoron volt a hagngsúly. Csibék. : ) Őrület. És…
Egy nagyon szaftos, puha tortát hozok ma. A Viktória piskóta kedvencem, mert oylan “szottyos” szaftos, gazdag, ínycsiklandó. Már önmagában is falnám.…
Egy friss, üde, izgalmas tortát hozok ma. A Húsvét jegyében nyusival, répával, fröcsköléssel….. A piskóta citromos genoise, a vajas verziója, na…
Minden tavasszal készül egy Fraisier. Most a negyediknél tartok. Mindig kicsit más. Számtalan lehetőség van ebben a tortában. A sok friss eper és a …
A citromos keksz. Imádok mindent ami kellően savanyú. Na ez az. Az érdekessége a keksznek, hogy nem linzert használok alapnak, mert az puha és szét …
A recept készítése során megtanulod a mandulás, vajas piskótát megsütni. Alap recept, sokoldalúan használható.Maracuja zselét készítesz, itt az agar a…
Csak semmi faxni. Egy kis vanílis és eper, ettől több oylkor nem is kell. A friss eper finom íze viszi az egészet, szóval a vaníliás mascarpone chant…
Citromos tart Húsvétra. Izgalmas oregánós ízű a lemon curd, de nem t úl tolakodó csak oylan kis finom. Szóval a lemon curd a tartban, azon csücsül e…
Játék a tetxúrákkal. Most a pisztáciát vettem elő. Kétféle ganache-al töltött tartot álmodtam meg Húsvétra. Alul málna hab, azon egy pisztácia ganach…
Ez egy őrület. Nem viccelek. irtózatosan finom, izgalmas. A pisztácia és a málna remek páros, mondhatni klasszikus. Viszont több csavar is van itt. …
Ez kedvenc. A praliné örök darabom, nagyon szeretem, sok finomság alapja. Ma egy fánkba lett tölve. Készítsünk pralinét, selyem krémet, choux au craq…
Tanulói kérés volt Húsvétra a tojáslikőrös “valami”. Én ezt a fincsi fánkot álmodtam meg. Choux au craquelin, selyem krémmel töltve, merinque-el a…
A fánk az minden mennyiségben jöhet. A choux au craquelin kedvenc, mert izgalmas roppanós réteg is van rajta. Ma alma ragut kapott tölteléknek és egy…
Húsvét közeledtével egy rolád mindig jól jön. Ez a rolád pedig kedvenc, mert citromos és mert a piskótája a kedvencem, a choux alapú piskóta. Puha…
Egy “egyszerű” desszertet hozok ma. Csokoládé és vanília csodaszép párosa is lehet nagyon finom. Egy gazdag csokoládés, vaníliás mousse öleli körb…
A macaron nem titok, nekem, nekünk nagy kedvencünk. Mindig valami újat szeretnék, valami nagyon furát de nagyon finomat. Most nem merészkedtem a fu…
A pisztácia és a sárgabarack örük páros számomra. Ezért ma egy ilyen tortát álmodtam meg. Gyömbéres kekszmorzsa az alp, finoman csíp, fűszeres, iz…
Sütés nélkül, tele izgalommal. A karácsonyi mézi krémeket használom el. Jövőre többet veszek, mert isteni. Az alap egy ropogós mézi keksz morzsa…
A mai nap mindenki túrja elő a karácsonykor elraktározott LIDL mézi krémeket. Olyan sokoldalú és oylan finom, én betáraztam azért pár üveggel. Ma…
Aki karácsonykor velem egyetemben bekészletezett a Lidl mézi krémjéből, most azonnal túrd elő. Finom karamellás íze van, nagyon jól lehet kiegészítők…
Ma egy lisztmentes csokoládé tortát hozok. Isteni, ragacsos, durván csokis. Az egész torta nem túl édes, inkább a csokoládé és a mogyoró ízeit hangsúl…