Sütés nélkül

Császármorzsa recept

Finom, de nekem kicsit a sok hűhó esete.
Megéri készíteni, mert egy jó tartalmas leves mellé kész is a “desszert” de minimum édesség:-)

Mi eperszósszal ettük, isteni.

Varga Gábor recijét hazsnáltam.

HV:

 

  • 100 g búzadara
  • 7 g búzaliszt (BL55)
  • 250 ml 2,8%-os tej
  • 1 teáskanál vanília eszencia
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 50 g vaj a sütéshez
  • ízlés szerint szörp vagy lekvár ,szósz

Elkészítés:

A lisztet és a búzadarát keverjük el és öntsük le a tejjel. Hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy megszívja magát a gríz.

Ha letelt az 1 óra akkor a tojások sárgáját a cukorral keverjük, habosítsuk ki. Ezt hozzá is keverhetjük a grízes részhez.

A tojások fehérjét verjük habbá és óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük a masszánkhoz.

A vajat melegítsük meg egy jó nagy serpenyőben, tényleg nagy legyen legalább 30-40 cm átmérővel, ebben fogod tudni könnyedén és gyorsan készíteni a morzsát.

Ha a vaj megolvadt akkor mehet bele a massza.

Folyamatosan keverjük, én lapátot hazsnáltam, mert nagy méretű:-) és mert lehetett vele terelgetni a piruló masszát.

Én a legnagyobb fokozaton pirítottam, így kb 5 perc elég volt hogy összeálljon ésm ár nagy ragacsos massza legyen a folyékony állagból. De itt még nincs vége, legalább 10-15 perc keverés következik, folyamatosan:-)

Szépen pirulnia kell és morzsáira esnie a masszának.