Csokoládés édességek · Pohárkrémek

Étcsokoládés brownie recept

Vágytunk már egy kis egyszerűségre:-) Ami nem is olyan egyszerű:-)
Meggyűlt a bajom a mousse-al de javítottam:-)
De most a csokis brownie receijét nézzük meg fotókkal.

HV:

  • 300 g étcsokoládé -jó minőségű, nagy kakaótartalmú csokoládét válasszunk
  • 150 g barna cukor
  • 4 tojás
  • 120g vaj
  • 150 g liszt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett a vajjal. Olykor keverjük meg, ha felolvadt akkor vegyük le a tűzről.
A tojást és a cukrot és a vanília rúd kikapart belsejét habosítsuk fel, nem kell kemény habot verni belőle, de legyen állaga, ettől levegősebb lesz a brownie.
Óvatosan folyamatos keverés közben adjuk hozzá a tojásos keveréket az olvadt csokoládéhoz. Ragacsos, sűrű állagot kapunk, ez így van rendjén.

Szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük át.

A tepsit én 20X13-as négyzet tepsit használtam ehhez a mennyiséghez, vajazzuk és lisztezzük ki.
Öntsük bele a masszát és irány a sütő.
Elárulom én igazán akkor szeretem a browniet ha jóóóó ragacsos a belseje. Anyukám szerint nyers, szerintem meg finom <3
Tehát a sütési idő igen rövid, figyeljünk rá.  10-15 perc alatt kész is, akkor jó ha a felső réteg, repedezett, kemény de ha megnyomjuk akkor a desszert közepén szinte folyékony. Óvatosan mert forró:-)

Hagyjuk pihenni, semmiképpen ne vágjuk meg mert folyik!!! Ha kihűlt már bátran vághatjuk, mivel összeáll a közepe is, így lesz jó ragacsos. Én ezt amit most készítettem kicsit túl sütöttem, igen, van egy 2 éves gyerkőcöm akivel olykor nem egyszerű arra figyelnem amire éppen szeretnék:-)

Kiváló alap pohárkrémekhez is, ebből is az készült.