A habcsók a legkönnyebb „cucc” a világon! Tényleg? Nem mondod? Szerintem meg nem. Amilyen egyszerűnek látszik ak észítése, legalább annyi buktatója is van. De egy picike odafigyeléssel, tökéletes habcsókokat készíthetsz te is.

Na és a habcsók ugye nem csak dekor, de nasinak is szuper- könnyedén ízesíthető- habkarika, pavlova, macaron, dacquoise… egy rakat dolog alapja…

Eszközlista:

  • Robotgép
  • Habzsák
  • Dekorcső – én 1M és 4B csillag csöveket használtam

Hv: 2 tepsire

  • 70 g tojásfehérje
  • 140 g kristálycukor
  • Csipet borkősav
  • Csipet reszelt tonkabab
  • 30 g kakaópor

Elkészítés.

Melegítsük elő a sütőt 93 fokra, légkeverésre.

A fehérjéből, cukorból, borkősavból verjünk habot. Mikor majdnem kész mehet bele a kakaópor és tonka. Verjük készre. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat. 1M és 4B csövekkel dolgozunk. Az 1M csővel rozettákat nyomjunk és kis halmokat, a 4B csővel pedig kis és nagy halmokat. 1,5 órát szárítsuk. Mehet egyszerre a sütőbe a 2 tálca.

Mehet több tepsi is egyszerre a sütőbe, de érdemes csekkolni közben a habcsókokat. Az enyémben -sütőmben- nem kell forgatni a tepsiket, de pl ha 3 tepsit szuszakolok be egyszerre, na azt nekem is rotálnom kell. Ilyenkor 30 percenként cserélgetem a helyüket a tepsiknek.

A habcsók ha jól készítetted akkor 2-3 hétig eláll, légmentesen lezárt dobozban.