A habcsók a legkönnyebb „cucc” a világon! Tényleg? Nem mondod? Szerintem meg nem. Amilyen egyszerűnek látszik ak észítése, legalább annyi buktatója is van. De egy picike odafigyeléssel, tökéletes habcsókokat készíthetsz te is.
Na és a habcsók ugye nem csak dekor, de nasinak is szuper- könnyedén ízesíthető- habkarika, pavlova, macaron, dacquoise… egy rakat dolog alapja…
Eszközlista:
- Robotgép
- Habzsák
- Dekorcső – én 1M és 4B csillag csöveket használtam
Hv: 2 tepsire
- 70 g tojásfehérje
- 140 g kristálycukor
- Csipet borkősav
- Csipet reszelt tonkabab
- 30 g kakaópor
Elkészítés.
Melegítsük elő a sütőt 93 fokra, légkeverésre.
A fehérjéből, cukorból, borkősavból verjünk habot. Mikor majdnem kész mehet bele a kakaópor és tonka. Verjük készre. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat. 1M és 4B csövekkel dolgozunk. Az 1M csővel rozettákat nyomjunk és kis halmokat, a 4B csővel pedig kis és nagy halmokat. 1,5 órát szárítsuk. Mehet egyszerre a sütőbe a 2 tálca.
Mehet több tepsi is egyszerre a sütőbe, de érdemes csekkolni közben a habcsókokat. Az enyémben -sütőmben- nem kell forgatni a tepsiket, de pl ha 3 tepsit szuszakolok be egyszerre, na azt nekem is rotálnom kell. Ilyenkor 30 percenként cserélgetem a helyüket a tepsiknek.
A habcsók ha jól készítetted akkor 2-3 hétig eláll, légmentesen lezárt dobozban.